Szaftos, fűszeres török fasírt: pitával és salátával kínáld

Fűszeres török fasírt – köfte cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A köfte a török konyha ékköve, fűszeres fasírt bárányhúsból, melyet serpenyőben és grillen is meg lehet sütni.

A török konyha rengeteg ízletes recepttel büszkélkedhet, ilyen a menemen, pide, simit vagy a köfte. A török fasírt hagyományosan bárányhúsból készül, izgalmas fűszerekkel. A recept tájegységenként eltérő, van, ahol laposan sütik, de nyársra tűzve is érdemes kipróbálni. A köfte bármilyen körettel finom, jólesik pita és saláta mellé, de sült krumplival vagy bulgurral is lehet kínálni.

Így még finomabb lesz!

A darált hús masszájához érdemes friss fűszernövényeket keverni, ezektől sokkal finomabb lesz. Ha lehetőséged engedni, friss koriandert, mentát, fokhagymát és oregánót használj. Ha nem szereted a koriander ízét, akkor cseréld petrezselyemre.

Fűszeres török fasírt – köfte

Fűszeres török fasírt – köfte ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús (bárány vagy marha)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál morzsolt menta
  • 0.5 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab tojás
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá az összes fűszert és a tojást, ezután dolgozzuk össze az alapanyagokat.

A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, vagy húzzuk nyársra.

Egy kevés olajat egy serpenyőben forrósítsunk fel, majd a fasírtot süssük meg, míg szép pirult nem lesz a külseje.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük