
Szaftos, fűszeres török fasírt: pitával és salátával kínáld

A köfte a török konyha ékköve, fűszeres fasírt bárányhúsból, melyet serpenyőben és grillen is meg lehet sütni.
A török konyha rengeteg ízletes recepttel büszkélkedhet, ilyen a menemen, pide, simit vagy a köfte. A török fasírt hagyományosan bárányhúsból készül, izgalmas fűszerekkel. A recept tájegységenként eltérő, van, ahol laposan sütik, de nyársra tűzve is érdemes kipróbálni. A köfte bármilyen körettel finom, jólesik pita és saláta mellé, de sült krumplival vagy bulgurral is lehet kínálni.
Így még finomabb lesz!
A darált hús masszájához érdemes friss fűszernövényeket keverni, ezektől sokkal finomabb lesz. Ha lehetőséged engedni, friss koriandert, mentát, fokhagymát és oregánót használj. Ha nem szereted a koriander ízét, akkor cseréld petrezselyemre.
-
2023-09-26 08:52:02
-
2023-09-14 06:32:01
-
2023-09-10 08:36:01
Fűszeres török fasírt – köfte

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg darált hús (bárány vagy marha)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál chilipehely
- 0.5 teáskanál őrölt koriander
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 1 teáskanál morzsolt menta
- 0.5 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab tojás
- kevés olaj
Elkészítés:
A darált húshoz adjuk hozzá az összes fűszert és a tojást, ezután dolgozzuk össze az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, vagy húzzuk nyársra.
Egy kevés olajat egy serpenyőben forrósítsunk fel, majd a fasírtot süssük meg, míg szép pirult nem lesz a külseje.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!