Vegetáriánus rakott padlizsán kétféle sajttal: friss bazsalikomtól lesz illatos
Ha szereted a mediterrán konyhát, és hús nélkül készítenél valami egyszerű, finom és laktató ételt, az olaszok rakott padlizsánja épp kapóra jön.
Rántani szinte mindent lehet, a zöldségek különféle bundában sütve isteni finomak. Ha variálnál egy kicsit a megszokott paníron, süsd sörtésztában őket! Tökéletes cukkinire, zöldbabra, gombára, sőt padlizsánra is kerülhet. Sokkal ropogósabb lesz, ha a sör mellé sütőport is raksz a masszába.
Tedd még izgalmasabbá, tartalmasabbá a padlizsánt, rakj két szelet közé mozzarellát!
A sörtésztás ételekhez feltétlenül dobj össze egy isteni szószt! A joghurtos mártogatós vagy paradicsomos salsa is kiváló hozzá.
A padlizsánokat alaposan mossuk meg, törölgessük szárazra, és vágjuk egyforma vastag karikákra. Sózzuk be, és pihentessük 30 percig. Ezt követően itassuk fel a padlizsánokról a nedvességet.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban forrósítsuk fel az olajat.
A tojásokat üssük egy tálba, majd adjuk hozzá a sört, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a masszát. Két szelet padlizsán közé tegyünk egy szelet mozzarellát, majd forgassuk meg előbb a lisztben, utána a sörös tésztában.
Tegyük a zöldségeket forró olajba, és közepes lángon süssük szép pirosra mindkét oldalukat. Szedjük papírtörlőre, és csepegtessük le.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu