Savanyított spárga gyorsított eljárással, tartósítószer nélkül

Savanyitott-sparga-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd el ezt a roppanós és ízletes savanyított spárgát, amelyből nem tudsz majd eleget enni: vigyázz, függőséget okoz!

Ha hozzám hasonlóan te is élsz-halsz a spárgáért, akkor biztosan repesve vártad az idei spárgaszezont. Az egészséges növény szerencsére sokféle módon felhasználható, így a tavaszi és nyári hónapok rendszeres visszatérője lehet. Ha szuper recepteket keresel, akkor ebben a válogatásban mindent megtalálsz, ami a spárgából kihozható.

Ezzel a fűszeres, izgalmas, egyszerre sós és édes savanyúsággal biztosan sikert aratsz. Gyorsított eljárással készül, ami azt jelenti, hogy az elkészítés után nincsen szükség dunsztolásra, és kihűlés után azonnal fogyaszthatod is a roppanós csemegét. Arra azonban figyelj, hogy mivel nem tartalmaz tartósítószert, hűtőben tárold, és egy hónapon belül fogyaszd is el.

A megadott mennyiségek egy magasabb befőttesüvegnyi (kb. 700 ml) savanyúsághoz elegendők.

Spárgasavanyúság

Savanyitott-sparga

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 csomó spárga (300-400 g)
  • 0.5 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma félbevágva
  • 3 szál friss kapor
  • 200 ml ecet
  • 250 ml víz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek
  • 0.5 tk egész fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsuk meg, és a végekről tördeljük le a fás részeket. Állítsuk őket egy megtisztított befőttesüvegbe a hagymával, a fokhagymával, a borssal és a kaporszálakkal együtt. 

Hevítsük fel a vizet, az ecetet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és hevítsük addig, amíg teljesen elolvadnak. Öntsük a forró levet a spárgára úgy, hogy teljesen ellepje a szálakat.

Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd csavarjuk rá a tetejét, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük