
Savanyított spárga gyorsított eljárással, tartósítószer nélkül

Készítsd el ezt a roppanós és ízletes savanyított spárgát, amelyből nem tudsz majd eleget enni: vigyázz, függőséget okoz!
Ha hozzám hasonlóan te is élsz-halsz a spárgáért, akkor biztosan repesve vártad az idei spárgaszezont. Az egészséges növény szerencsére sokféle módon felhasználható, így a tavaszi és nyári hónapok rendszeres visszatérője lehet. Ha szuper recepteket keresel, akkor ebben a válogatásban mindent megtalálsz, ami a spárgából kihozható.
Ezzel a fűszeres, izgalmas, egyszerre sós és édes savanyúsággal biztosan sikert aratsz. Gyorsított eljárással készül, ami azt jelenti, hogy az elkészítés után nincsen szükség dunsztolásra, és kihűlés után azonnal fogyaszthatod is a roppanós csemegét. Arra azonban figyelj, hogy mivel nem tartalmaz tartósítószert, hűtőben tárold, és egy hónapon belül fogyaszd is el.
A megadott mennyiségek egy magasabb befőttesüvegnyi (kb. 700 ml) savanyúsághoz elegendők.
-
2023-05-27 11:08:02
-
2023-05-21 10:16:01
-
2023-03-23 09:36:01
Spárgasavanyúság

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 csomó spárga (300-400 g)
- 0.5 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma félbevágva
- 3 szál friss kapor
- 200 ml ecet
- 250 ml víz
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 0.5 tk egész fekete bors
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, és a végekről tördeljük le a fás részeket. Állítsuk őket egy megtisztított befőttesüvegbe a hagymával, a fokhagymával, a borssal és a kaporszálakkal együtt.
Hevítsük fel a vizet, az ecetet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és hevítsük addig, amíg teljesen elolvadnak. Öntsük a forró levet a spárgára úgy, hogy teljesen ellepje a szálakat.
Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd csavarjuk rá a tetejét, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!