
8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Ez a leves krémes, aromás és mesésen füstös, és rengeteg édes kápia paprika kerül bele. Ahhoz, hogy a lehető legintenzívebb legyen az étel íze, a legjobb, ha a paprikákat grillen sütöd, de ennek hiányában természetesen a sütőben is elkészítheted őket.
A leves érdekessége, hogy a paprika és az alapfűszerek mellé za'atar, feta és tahini is kerül, így a mediterrán hangulat is garantált. Ha pedig kedveled a sült paprikás ízvilágot, akkor ezt a paprikás mártogatóst is próbáld ki!
A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd helyezzük őket grillrácsra, és időnként megforgatva süssük őket puhára 15-20 perc alatt. Ha sütőben készítjük, akkor sorakoztassuk őket egy nagy tepsibe, és süssük őket 20 percig 200 fokra előmelegített sütőben.
Szedjük nagyobb tálba, takarjuk le fóliával, hagyjuk pihenni 15-20 percig, majd távolítsuk el a héját és a magházakat. Tegyük félre.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1 percig. Keverjük hozzá a paradicsomot, kissé azt is pirítsuk le, majd adjuk hozzá a citrom levét és héját, öntsük fel az alaplével, és sózzuk, borsozzuk.
Keverjük bele a tahinit, a kakukkfüvet, a za’atar fűszerkeveréket, majd a feldarabolt sült paprikákat is, és közepes hőfokon főzzük össze 10 perc alatt.
Morzsoljuk bele a fetát, szedjük ki a kakukkfüvet, és öntsük át turmixgépbe, vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk krémesre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu