
Tejföllel készült házi fánk: bő olaj helyett sütőben készül
A fánk tésztája a tejföltől hihetetlenül puha, melyben a fahéj különleges aromáját is érezni lehet.
Ha meghallja az ember azt a szót, hogy fánk, rögtön a kelt tésztás, foszlós vagy cukormázzal bevont pampuskák jutnak az eszébe. Ezeken kívül sokfélét kóstolhatsz, ilyen a sütőporos, amit jóval egyszerűbb elkészíteni. Csak bekevered, aztán sülhet is.
A túrós fánk tésztájába fahéj, vaníliás cukor és citrom reszelt héja is kerül, ezektől pluszízt kap a finomság, a joghurttól pedig nagyon finom és puha lesz. Lehet cifrázni a dolgokat, adj hozzá mazsolát, hisz a túróval remek párost alkot.
Az elkészült fánkokat porcukorral meghintve kínáld, de ha van kedved, akkor csokiöntet és házi karamellszósz is mehet rá.
A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és a citrom reszelt héjával törjük simára.
A lisztet forgassuk egybe a sóval és sütőporral. Ezután adjuk a túróhoz a tojással és a joghurttal együtt (a joghurt mennyisége több is lehet egy picivel, ha túl száraz a massza).
A jól kikevert masszából kanállal vagy fagyiadagolóval formázzunk tetszőleges golyókat, amelyeket bő, forró olajban süssünk szép aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu