Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

3
Nyomtatás
Sütőporos túrófánk cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodaszép túrós fánkgolyó pihe-puha és légies, ráadásul kezdők is bátran kipróbálhatják.

Ha meghallja az ember azt a szót, hogy fánk, rögtön a kelt tésztás, foszlós vagy cukormázzal bevont pampuskák jutnak az eszébe. Ezeken kívül sokfélét kóstolhatsz, ilyen a sütőporos, amit jóval egyszerűbb elkészíteni. Csak bekevered, aztán sülhet is.

Így is lehet!

A túrós fánk tésztájába fahéj, vaníliás cukor és citrom reszelt héja is kerül, ezektől pluszízt kap a finomság, a joghurttól pedig nagyon finom és puha lesz. Lehet cifrázni a dolgokat, adj hozzá mazsolát, hisz a túróval remek párost alkot.

Az elkészült fánkokat porcukorral meghintve kínáld, de ha van kedved, akkor csokiöntet és házi karamellszósz is mehet rá.

Sütőporos túrófánk

Sütőporos túrófánk ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 dl joghurt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

 A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és a citrom reszelt héjával törjük simára.

A lisztet forgassuk egybe a sóval és sütőporral. Ezután adjuk a túróhoz a tojással és a joghurttal együtt (a joghurt mennyisége több is lehet egy picivel, ha túl száraz a massza).

A jól kikevert masszából kanállal vagy fagyiadagolóval formázzunk tetszőleges golyókat, amelyeket bő, forró olajban süssünk szép aranybarnára.

A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon