Egyszerű, de isteni hagymás gombafasírt: mindenféle körettel kínálva tökéletes
Fasírt nem csak húsból készülhet, zöldségből is lehet mennyei, szaftos pogácsákat készíteni.
A csicseriborsó legjobb felhasználási módja, ha falafel készül belőle. Ha te is szereted ezt a finomságot, akkor érdemes a hagyományos receptet újragondolnod, és kipróbálni más variációkban. Korábban már adtunk rá tippeket, ilyen a cukkinivel, brokkolival vagy a lencsével készült falafel, most pedig egy újabb finomság receptjét hoztuk el, mely garantáltan elvarázsol.
A finomság masszájában marad a csicseriborsó, mellé kerül a sütőtök, így a massza sokkal lágyabb és különlegesebb ízű lesz. A fűszerezés sok lehetőséget rejt magában: a pikáns ízek kedvelői chilivel bolondíthatják meg, de római köménnyel és zöldfűszerekkel is érdemes kipróbálni.
A tököt tisztítsuk meg, majd daraboljuk egyforma méretű kockákra, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni.
A lecsepegtetett csicseriborsó-konzervet adjuk a langyosra hűlt sütőtökhöz a sóval, borssal, chilivel, fokhagymával és a tojással együtt, majd késes aprítóval vagy botmixerrel pürésítsük az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu