Puha, tavaszi spenótos muffin: reggelinek is tökéletes

1
Nyomtatás
Tavaszi spenótos muffin cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sós tavaszi muffin ízletes előétel, amit reggelinek is kínálhatsz. A finomság jól bírja a csomagolást, ezért a piknikkosárban is elfér.

A spenót vasban, folsavban, magnéziumban és vitaminokban is bővelkedik. Izgalmas alapanyag, amit saláták, szendvicsek és különböző ételek készítésénél is használhatsz. Mi most egy sós muffintésztába kevertük, ami isteni finom harapnivaló.

Így is lehet!

A muffin masszája ízlés szerint alakítható, elfér még benne a fokhagyma vagy Cayenne-bors. És ha már tombol a medvehagymaszezon, akkor abból is használhatsz egy csokorral. Húsimádók sonkát is keverhetnek a tésztába!

Tavaszi spenótos muffin

Tavaszi spenótos muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 18 dkg spenót
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál joghurt
  • 5 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot mossuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, borsot, sütőport és reszelt sajtot. Ezután keverjük hozzá a joghurtot, tojást és a spenótot.

A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a spenótos masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon