
Immunerősítő, csökkenti a vérnyomást és tele van vitaminnal – 6 nyomós érv a spenót mellett
A spenót, másik ismert nevén paraj, a disznóparéjfélék családjába tartozó növény, Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos, mérsékelt éghajlaton érzi jól magát.
A spenót vasban, folsavban, magnéziumban és vitaminokban is bővelkedik. Izgalmas alapanyag, amit saláták, szendvicsek és különböző ételek készítésénél is használhatsz. Mi most egy sós muffintésztába kevertük, ami isteni finom harapnivaló.
A muffin masszája ízlés szerint alakítható, elfér még benne a fokhagyma vagy Cayenne-bors. És ha már tombol a medvehagymaszezon, akkor abból is használhatsz egy csokorral. Húsimádók sonkát is keverhetnek a tésztába!
A spenótot mossuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, borsot, sütőport és reszelt sajtot. Ezután keverjük hozzá a joghurtot, tojást és a spenótot.
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a spenótos masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu