Fűszeres, tejfölös szószban puhult csirkecomb: eteti magát, olyan finom

4
Nyomtatás
Tejfölös szószban puhult csirkecomb cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tejföltől puha csirkecomb egyszerű, szerethető recept, amit kezdő konyhatündérek is sikerrel elkészíthetnek.

A csirkecomb izgalmas alapanyag, a csirke legszaftosabb része, melyből sok finom recept megalkotható: mi most egy tepsiben sült fogást ajánlunk, amit bárki el tud készíteni.

Így is lehet!

A receptben tejfölös, fűszeres pácban pihen a hús, ettől lesz ízletes és omlós. Tejföl helyett joghurtot és kefirt is használhatsz, ha pedig van a konyhádban forró levegős sütő, akkor abban süsd meg a húst a neki való programon.

Tejfölös szószban puhult csirkecomb

Tejfölös szószban puhult csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb
  • 500 g tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál sáfrány
Recept idők

Elkészítés:

A combokat tisztítsuk meg.

A tejfölt mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, Cayenne-borsot és a sáfrányt. Ezután a combokat forgassuk meg a tejfölös keverékben, majd fedjük le folpackkal, és tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

Másnap egy tepsit kenjünk ki zsírral vagy olajjal, ezután helyezzük bele a combokat. A tálban maradt tejfölös szószt öntsük rá a húsra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon