Szaftos, tejfölös tokány sárgababbal: kiadós és nagyon finom

Tejfölös tokány cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejfölös tokány ízekben gazdag fogás, mely zöld- vagy sárgababbal dúsítva lesz igazán pompás.

A tokánymódra készült ételekben közös az alapanyagok vágási technikája, illetve az, hogy mindegyik jó szaftos. Többféle tokányreceptet is érdemes kipróbálni, mind finom a maga módján, és az sem elhanyagolandó, hogy az elkészítésük egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak.

A tokánymódra készült ételekben a hús mellé mindig kerül plusz alapanyag, amely izgalmasabbá teszi a fogást. A tejfölös változatban a tejtermék mellé zöld- vagy sárgabab kerül a húshoz, így lesz tartalmasabb és ízletesebb. Babból nyugodtan használhatsz mirelitet vagy befőttet, szezonjában azonban frissből próbáld ki ezt a régi kedvencet.

Tejfölös tokány

Tejfölös tokány ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 dl víz
  • 30 dkg zöld- vagy sárgabab
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk csíkokra, majd kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Amikor összeesik (4-5 perc), dobjuk rá a fokhagymát, keverjük át, majd a csíkokra vágott húst is forgassuk hozzá.

A húst fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és pirítsuk addig, amíg színt kap. Ezután öntsük alá a vizet, és főzzük 10-15 percig. Ezután a zöldbabot keverjük a húshoz, és lefedve főzzük puhára 10-15 perc alatt.

A tejfölt keverjük egybe az étkezési keményítővel, majd adjuk az ételhez, és néhány perc alatt főzzük egybe.

Az elkészült fogást szórjuk meg petrezselyemmel. Rizzsel, sült burgonyával vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük