
Házi savanyúság paprikából: sültek mellé tökéletes kísérő

Az üvegbe zárt színes paprikák remekül illenek szendvicsbe, vagy sültek és szaftos ételek mellé is kínálhatod őket.
A házi savanyúságnak nincsen párja. A legjobb, hogy kedvedre állíthatod össze, mi kerüljön az üvegbe. Érdemes kísérletezni és különlegesebb fajtákat házasítani: a kápia, kaliforniai és a csípősebb paprika remekül működnek együtt.
Az én családomban a paprika nagy kedvenc. Lehet édes vagy csípős, bárhogy jöhet, na jó, az igazat megvallva, az erősnek nagyobb a sikere. Ha savanyú paprikáról van szó, akkor szeretjük mi készíteni. Mivel elég nagy a paprikaválaszték, érdemes mixelve eltenni, de csak egy fajta is kerülhet az üvegbe. A paprikák mellé babérlevél, fokhagyma, szemes bors és koriander illik, érdemes saját ízlés szerint használni az ízesítőket.
-
2023-09-13 09:36:01
-
2023-08-31 07:32:01
-
2023-08-28 09:32:02
Roppanós savanyú paprika

Hozzávalók 5 decihez
- 8 darab paprika (kápia, tévé-, kaliforniai vagy csípős paprika)
- 4 darab babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál koriandermag
- 2 teáskanál szemes bors
- 5 dl víz
- 1 dl ecet 10%-os
- 3 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
Elkészítés:
A választott paprikákat alaposan mossuk meg, ha szeretnénk, akkor vágjuk szeletekre vagy karikákra, a kisebb darabokat egészben is hagyhatjuk.
Az előkészített paprikákat pakoljuk steril üvegekbe.
A paprika mellé szórhatunk babérlevelet, fokhagymagerezdeket, koriandermagot vagy szemes borsot.
A vízhez adjuk hozzá az ecetet, sót és a cukrot, majd forraljuk fel. Ezután öntsük a folyadékot az üvegbe helyezett paprikákra (a folyadék teljesen lepje el a zöldséget). Az üvegre zárjuk rá a fedelét, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután az üvegbe zárt paprikákat tegyük hűtőbe egy napra, utána fogyasztható is a finomság.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!