Házi savanyúság paprikából: sültek mellé tökéletes kísérő

Nyomtatás
Roppanós savanyú paprika cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az üvegbe zárt színes paprikák remekül illenek szendvicsbe, vagy sültek és szaftos ételek mellé is kínálhatod őket.

A házi savanyúságnak nincsen párja. A legjobb, hogy kedvedre állíthatod össze, mi kerüljön az üvegbe. Érdemes kísérletezni és különlegesebb fajtákat házasítani: a kápia, kaliforniai és a csípősebb paprika remekül működnek együtt.

Az én családomban a paprika nagy kedvenc. Lehet édes vagy csípős, bárhogy jöhet, na jó, az igazat megvallva, az erősnek nagyobb a sikere. Ha savanyú paprikáról van szó, akkor szeretjük mi készíteni. Mivel elég nagy a paprikaválaszték, érdemes mixelve eltenni, de csak egy fajta is kerülhet az üvegbe. A paprikák mellé babérlevél, fokhagyma, szemes bors és koriander illik, érdemes saját ízlés szerint használni az ízesítőket.

Roppanós savanyú paprika

Roppanós savanyú paprika ct

Hozzávalók 5 decihez

  • 8 darab paprika (kápia, tévé-, kaliforniai vagy csípős paprika)
  • 4 darab babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 2 teáskanál szemes bors
  • 5 dl víz
  • 1 dl ecet 10%-os
  • 3 teáskanál
  • 2 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A választott paprikákat alaposan mossuk meg, ha szeretnénk, akkor vágjuk szeletekre vagy karikákra, a kisebb darabokat egészben is hagyhatjuk.

Az előkészített paprikákat pakoljuk steril üvegekbe.

A paprika mellé szórhatunk babérlevelet, fokhagymagerezdeket, koriandermagot vagy szemes borsot.

A vízhez adjuk hozzá az ecetet, sót és a cukrot, majd forraljuk fel. Ezután öntsük a folyadékot az üvegbe helyezett paprikákra (a folyadék teljesen lepje el a zöldséget). Az üvegre zárjuk rá a fedelét, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután az üvegbe zárt paprikákat tegyük hűtőbe egy napra, utána fogyasztható is a finomság.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon