Krémes, ízletes tojáskrém lilahagymával: percek alatt elkészül a fenséges kence
Az ízletes tojáskrém ropogós pékárura kenve a legfinomabb, de érdemes mellé zöldségeket is kínálni.
Sokféle ízletes kencét készíthetsz, melyek nagyon jólesnek szendvics közepén, vagy csak simán kenyérre kenve. A krém mellé friss, ropogós zöldség is jár, így igazán pompás lakomát rittyenthetsz, mely pillanatok alatt az asztalra kerül.
A kencék közül a tojásos krém az egyik legkedveltebb. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz finom és rengetegféle plusz alapanyaggal lehet izgalmassá varázsolni. Szezonjában medvehagymával kötelező kipróbálni, de az aszalt paradicsom is remekül illik hozzá. Ha pedig szereted a magyaros ízvilágot, akkor tepertővel gazdagítsd a kencét, így egyszerűen ellenállhatatlan. A tepertős tojáskrém vacsorára is kínálható, de hétvégi reggelinek is első osztályú.
A tepertőt daráljuk le vagy késsel aprítsuk durvára.
A tojást sós vízben tegyük fel főni, majd forrástól számítva főzzük 8-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg, majd félbevágva tegyük tálba.
A félbevágott tojáshoz adjuk hozzá a sót, borsot, mustárt, majonézt és tejfölt, majd törjük simára villa segítségével. Ezután a darált vagy durvára vágott tepertőt és a finomra aprított lila hagymát is keverjük hozzá.
A kész tepertős tojáskrémet kenyérre kenve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors