Pofonegyszerűen készül a tepertős tojáskrém: nincs vele sok munka

3
Nyomtatás
Tepertős tojáskrém cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tepertő és lila hagyma teszi ellenállhatatlanná a tojásos kencét, mely kenyérre kenve fantasztikus harapnivaló.

Sokféle ízletes kencét készíthetsz, melyek nagyon jólesnek szendvics közepén, vagy csak simán kenyérre kenve. A krém mellé friss, ropogós zöldség is jár, így igazán pompás lakomát rittyenthetsz, mely pillanatok alatt az asztalra kerül.

A kencék közül a tojásos krém az egyik legkedveltebb. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz finom és rengetegféle plusz alapanyaggal lehet izgalmassá varázsolni. Szezonjában medvehagymával kötelező kipróbálni, de az aszalt paradicsom is remekül illik hozzá. Ha pedig szereted a magyaros ízvilágot, akkor tepertővel gazdagítsd a kencét, így egyszerűen ellenállhatatlan. A tepertős tojáskrém vacsorára is kínálható, de hétvégi reggelinek is első osztályú.

Tepertős tojáskrém

Tepertős tojáskrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg tepertő
  • 6 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 fej lila hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tepertőt daráljuk le vagy késsel aprítsuk durvára.

A tojást sós vízben tegyük fel főni, majd forrástól számítva főzzük 8-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg, majd félbevágva tegyük tálba.

A félbevágott tojáshoz adjuk hozzá a sót, borsot, mustárt, majonézt és tejfölt, majd törjük simára villa segítségével. Ezután a darált vagy durvára vágott tepertőt és a finomra aprított lila hagymát is keverjük hozzá.

A kész tepertős tojáskrémet kenyérre kenve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon