Tepsis sült zöldségek: citromos-fokhagymás szószban készülnek

12
Nyomtatás
Brokkolis-zoldsegtal-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek az ínycsiklandó tepsis sült zöldségek egy citromos-fokhagymás öntettel készülnek, és együtt annyira tartalmasak, hogy nemcsak köretként, de egytálételként is fogyaszthatod.

Ezekkel a tepsis sült zöldségekkel egyszerre több fogást is kipipálhatsz. Megállják a helyüket gazdag zöldségköretként, de akár vitaminban gazdag és rostdús egytálételként is fogyaszthatod őket. Az összeállításban olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a brokkoli, az édesburgonya, a csicseriborsó és a kukorica, és egy ízgazdag öntet hozza őket közös nevezőre.

Az öntet alapja az olívaolaj, a citromlé és a fokhagyma, és mivel ez egy teljesen növényi alapú recept, ezért sajt helyett B-vitaminokban gazdag sörélesztőpehely is kerül bele. Utóbbi nemcsak sok tápanyagot tartalmaz, de enyhén sajtos ízével remekül helyettesíti a sajtot.

Tepsis sült zöldségek

Brokkolis-zoldsegtal

Hozzávalók 4 személyre

Az alap:

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 2 közepes édesburgonya
  • 240 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség)
  • 140 g konzerves kukorica (leszűrt mennyiség)

Az öntethez:

  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsük elő: a brokkolit szedjük rózsáira, az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csicseri- és kukoricakonzervet pedig szűrjük le. Pakoljuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.

Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a citrom levét és héját, a sót, a borsot, a chilipelyhet és a sörélesztőt, majd locsoljuk a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze, hogy jól átjárják őket az ízek.

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon