Szuper vékony török pizza, avagy lahmacun: fűszeres hús borítja
Ha a pizzarajongók táborát erősíted, adj egy esélyt a török változatnak is, a paprikás-húsos ragu és a tészta aránya pont tökéletes.
Ha van időd egy ráérősebb reggelire, a török buggyantott tojásnak szavazz bizalmat, nem fogsz benne csalódni! A krémes, folyós sárgájú tojás fűszeres joghurton pihen, és az egészet egy chilis-paprikás öntet koronázza meg.
Bár elsőre nagyon összetett receptnek hangzik, valójában egy egyszerű ételről van szó: mind az alap, mind a szósz pillanatok alatt összeállítható, és a buggyantott tojás készítése sem nagy ördöngösség, ha követed az alábbi leírást!
A kaprot és a mentát mossuk meg, vágjuk finomra, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a joghurtba, majd sózzuk és borsozzuk.
A tojásokat egyesével törjük fel, üssük egy-egy kis tálkába.
Forrósítsunk bő vizet egy lábosban, majd mikor forr, adjuk hozzá az ecetet. Keverjünk bele egy „örvényt”, majd óvatosan öntsük a közepébe az egyik tojást. 3 percig főzzük, majd egy lukacsos kanállal szedjük ki. Főzzük meg ugyanígy a másik tojást is.
A vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a chilit és a füstölt paprikát, keverjük el.
Vegyünk elő két kis tálkát, és osszuk szét köztük a fűszeres joghurtot. Tegyünk mindegyik tetejére 1-1 buggyantott tojást, majd locsoljuk meg a fűszeres vajjal. Kenyérrel vagy pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu