Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül

5
Nyomtatás
turofank-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mennyei túrófánk nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem a tésztája is fantasztikusan puha.

A túrófánk könnyű, légies belseje és aranybarnára sült külseje, csodás íze miatt ellenállhatatlan. Ha nem vagy gyakorlott fánkkészítő, akkor is bátran fogj hozzá, hiszen nem olyan bonyolult, mint a hagyományos szalagos. Akárcsak a banán- vagy almafánkot, nem kell keleszteni, dagasztani, csak gyorsan összekeverni a tésztát.

A túrófánk kiváló desszert, vendégváró vagy egy tartalmas leves mellé is kitűnő második fogás.

Ha valami extrát szeretnél, a fánkok közepébe sütés előtt tölthetsz egy kis mogyorókrémet vagy lekvárt. Ha tálalásnál dobnád fel az édességet, készíts hozzá vaníliás vagy csokis öntetet! 

Túrófánk

turofank

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
  • porcukor, lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban alaposan keverjük össze a villával áttört túrót, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót. Adjuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd dolgozzuk egyneművé a masszát. Ne lepődjünk meg, ha kicsit ragacsos lesz.

Egy kanál segítségével formázzunk kisebb gombócokat. Hevítsünk bő olajat egy lábosban, az azonban fontos, hogy ne legyen túl forró, mert a tészta külseje gyorsan megéghet, míg a belseje nyers marad.

Süssük aranybarnára a fánkokat, majd szedjük papírtörlőre, és itassuk fel a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk lekvárral.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon