Puha banánfánk egyszerűen - Érett, megbarnult gyümölcsből a legjobb
A fánk és a farsang szinte kéz a kézben járnak, de ünnep nélkül is készíthetsz ilyen édességet.
A túrófánk könnyű, légies belseje és aranybarnára sült külseje, csodás íze miatt ellenállhatatlan. Ha nem vagy gyakorlott fánkkészítő, akkor is bátran fogj hozzá, hiszen nem olyan bonyolult, mint a hagyományos szalagos. Akárcsak a banán- vagy almafánkot, nem kell keleszteni, dagasztani, csak gyorsan összekeverni a tésztát.
A túrófánk kiváló desszert, vendégváró vagy egy tartalmas leves mellé is kitűnő második fogás.
Ha valami extrát szeretnél, a fánkok közepébe sütés előtt tölthetsz egy kis mogyorókrémet vagy lekvárt. Ha tálalásnál dobnád fel az édességet, készíts hozzá vaníliás vagy csokis öntetet!
Egy tálban alaposan keverjük össze a villával áttört túrót, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót. Adjuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd dolgozzuk egyneművé a masszát. Ne lepődjünk meg, ha kicsit ragacsos lesz.
Egy kanál segítségével formázzunk kisebb gombócokat. Hevítsünk bő olajat egy lábosban, az azonban fontos, hogy ne legyen túl forró, mert a tészta külseje gyorsan megéghet, míg a belseje nyers marad.
Süssük aranybarnára a fánkokat, majd szedjük papírtörlőre, és itassuk fel a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk lekvárral.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu