
Mutatós szívdesszert leveles tésztából: vaníliakrém borítja

Ez a desszert alig valamiből készül, ráadásul néhány perc munka van vele: utolsó pillanatos vendégvárónak is tökéletes!
Nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy szív formájú desszertet készíts: egy átlagos vendégvárást is feldobhatsz ezekkel az egyszerűen készülő, mégis mutatós vaníliás finomságokkal. A sütik alapja kész leveles tészta, sütés és kihűlés után ezekre jön a vaníliapuding, tálalás során pedig piros bogyós gyümölcsökkel dobhatod fel őket.
A szív formájú kiszúró különösen előnyös, ha leveles tésztával dolgozol, mert kevés megy kárba belőle. Érdemes a szokásosnál nagyobb kiszúrót használni, mert amint a tészta elkezd megemelkedni, az alapterülete kissé lecsökken. Én egy 25x40 cm-es levelestészta-laphoz egy 7x5 cm-es formát használtam, és így jött ki belőle 20 darab sütemény.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-09-04 09:32:01
-
2023-08-23 10:32:02
Vaníliás szívdesszert

Hozzávalók 20 darabhoz
- 1 db levelestészta-lap
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
- 250 ml növényi ital (vagy tej) + 2 ek a tészta lekenéséhez
- 2 tk barna cukor
- 1.5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék friss málna a dekoráláshoz (opcionális)
Elkészítés:
A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk kissé felmelegedni. Tekerjük ki, és szúrjuk ki belőle a szívformákat. Sorakoztassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le kevés növényi itallal, és szórjuk meg a barna cukorral (ez sütés közben szépen rásül a tésztára). Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki, és a tepsiben hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben készítsük el a vaníliakrémet. Egy kisebb tálkában kevés tejjel/növényi itallal keverjük csomómentesre a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, egy kis edényben forraljuk fel a maradék növényi italt, és keverjük hozzá a vaníliás keveréket. Főzzünk belőle pudingot, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. (Ha a puding nagyon besűrűsödik, vagy bőrös lesz a teteje, csak dolgozzuk át kézi mixerrel, és újra krémes lesz.)
Kenjük a krémet az alapokra, és rendezzük őket sütistálra. Tetszés szerint friss málnával, porcukorral díszítsük. Hűtőben tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!