
Vegán kókuszgolyó pillanatok alatt: tej és vaj nélkül készül

Sütés nélkül készül, gyors és finom: a klasszikus desszertet bármilyen alkalomra elkészítheted.
A kókuszgolyó az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb desszertünk, amely szinte minden gyerek kedvence. Praktikus édesség, hiszen sütni sem kell, és egy nagyobb tálban el is készül.
Ha nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor is összedobhatod, hiszen elég a vajat egyszerűen kókuszolajra, a tejet pedig kókusztejre cserélni. Fontos, hogy utóbbiból a sűrű, konzerves változatot vagy a krémet használd, különben túl puhák lesznek a golyók. Ha csak hígabb kókuszital van éppen otthon, akkor szükség szerint kevés kekszet vagy kókuszreszeléket adj még a masszához.
-
2023-06-09 10:32:01
-
2023-06-08 08:32:01
-
2023-06-07 09:36:01
Vegán kókuszgolyó

Hozzávalók 25 darabhoz
- 500 g darált keksz
- 3 ek cukormentes kakaópor
- 100 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek rumaroma
- 100 g kókuszolaj felolvasztva
- 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a sűrű krém)
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
Alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a folyékonyakat, és dolgozzuk összeálló, sűrű masszává.
Tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább 30 percig, hogy kissé megdermedjen. Formázzunk tetszőleges méretű golyókat, és hempergessük kókuszreszelékbe.
Sorakoztassuk egy tányérra, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!