
Fűszeres zöldborsópörkölt hússal dúsítva: a szaftos fogás eteti magát

Az édeskés borsóból fenséges pörkölt készíthető, akár magában is, de hússal bolondítva sokkal finomabb.
A zöldborsópörkölt egyszerűen összedobható étel, de a szerénysége ne tévesszen meg senkit, nagyon ízletes fogás, mely több variációban is az asztalra kerülhet.
A borsóhoz bátran adhatsz húst, sertést vagy csirkét, így a húsevők is örömmel falatozzák. A borsópörkölt jól viseli a fűszereket, szezonjában kaporral is kipróbálhatod, ha pedig szereted a csípőset, akkor tedd pikánsabbá. A zöldborsópörköltnek jól áll, ha tüzes, ízlésed szerint tegyél bele chilit.
-
2023-05-02 08:52:02
-
2023-02-19 08:36:02
-
2023-02-17 06:30:02
Zöldborsópörkölt hússal

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sertés- vagy csirkehús
- 3 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1.5 dl víz
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 35 dkg zöldborsó (mirelit)
Elkészítés:
A húst vágjuk közepes méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát, utána pedig a húst.
A pörköltet főzzük közepes láng felett, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük rá a vizet. Körülbelül 8-10 perc főzés után a sűrített paradicsomot és a csípős paprikakrémet keverjük hozzá.
A pörköltet főzzük még 20 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és így főzzük még 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!