Fűszeres zöldborsópörkölt hússal dúsítva: a szaftos fogás eteti magát

borsóspörkölt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édeskés borsóból fenséges pörkölt készíthető, akár magában is, de hússal bolondítva sokkal finomabb.

A zöldborsópörkölt egyszerűen összedobható étel, de a szerénysége ne tévesszen meg senkit, nagyon ízletes fogás, mely több variációban is az asztalra kerülhet.

A borsóhoz bátran adhatsz húst, sertést vagy csirkét, így a húsevők is örömmel falatozzák. A borsópörkölt jól viseli a fűszereket, szezonjában kaporral is kipróbálhatod, ha pedig szereted a csípőset, akkor tedd pikánsabbá. A zöldborsópörköltnek jól áll, ha tüzes, ízlésed szerint tegyél bele chilit.

Zöldborsópörkölt hússal

borsóspörkölt2

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertés- vagy csirkehús
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1.5 dl víz
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 35 dkg zöldborsó (mirelit)
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk közepes méretű kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát, utána pedig a húst.

A pörköltet főzzük közepes láng felett, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük rá a vizet. Körülbelül 8-10 perc főzés után a sűrített paradicsomot és a csípős paprikakrémet keverjük hozzá.

A pörköltet főzzük még 20 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és így főzzük még 10-15 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük