Aranybarna zöldborsós tócsni: tejföllel kínálva az igazi

11
Nyomtatás
Zöldborsós tócsni cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul. Ezt a receptet érdemes kipróbálni!

A tócsni régi kedvenc, mely sokféle néven ismert, de a receptek választéka is bőséges. Van, aki mustárral dúsítja, míg más évszakhoz igazítja, szezonális alapanyagokkal dobja fel. Most mi is egy ilyen receptet ajánlunk, zöldborsó, újhagyma és petrezselyem teszi izgalmassá a masszát.

Így kínáld!

A zöldborsós tócsni mindenféle extra nélkül is jólesik, de ha szeretnéd, érdemes tejföllel és sajttal megkoronázva kínálni. A lepényke mellé bármilyen mártogatós vagy saláta is remekül illik.

Zöldborsós tócsni

Zöldborsós tócsni ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g zöldborsó
  • 4 darab tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, ezután szűrjük le.

A borsó felét tegyük félre, a másikat aprítóban mixeljük össze a tojással, újhagymával és a petrezselyemmel.

A megtisztított krumplit reszeljük le, majd forgassuk egybe a zöldborsópürével, egész borsószemekkel, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a liszttel. (A liszt mennyisége szükség szerint növelhető.)

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a masszából evőkanalanként mérjünk kis halmokat, és oldalanként süssük 2-3 percig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon