Házi müzliszelet aszalt gyümölcsökkel: energiabomba délelőttre

Muzliszelet-aszalt-gyumolcsokkel-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a gyors nasi garantáltan feltölt energiával, hiszen sok rostot és aszalt gyümölcsöket is tartalmaz. Ráadásul hozzáadott cukor nélkül készül!

Bár a legtöbb bolti müzliszelet eléggé finom és ízletes ahhoz, hogy időnként egy-egy bekerüljön a kosaramba, ám a felesleges adalékanyagok azért mindig bosszantanak egy kissé. Ezzel szemben ehhez a házi készítésű változathoz kizárólag egy kevés juharszirup szükséges, a többi hozzávaló pedig tele van értékes rostokkal, amelyek révén hosszan tartó energiát ad a szelet. Az alapja nagy szemű zabpehely (ehhez ragaszkodj, mert az apró szeművel nem lesz annyira jó az eredmény), amit magvak és aszalt gyümölcsök egészítenek ki.

Az elkészítése legfeljebb 10 percet vesz igénybe, hiszen az összeállítás után a munka nagyobb részét a sütő végzi. A megadott mennyiséghez egy kb. 22×12 cm-es sütőformára lesz szükséged.

Gyümölcsös müzliszelet

Muzliszelet-aszalt-gyumolcsokkel

Hozzávalók 10 szelethez

  • 200 g nagy szemű zabpehely
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.5 tk
  • 70 ml juharszirup
  • 300 ml kókusz- vagy más növényi ital
  • 60 g apróra vágott dió vagy mandula
  • 150 g aszalt fekete áfonya, vörös áfonya, cseresznye vagy vegyesen
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük a zabpehelyhez az összes száraz hozzávalót, majd öntsük hozzá a juharszirupot és a kókuszitalt is. Hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a zab felszívja a folyadékokat, majd keverjük hozzá a magvakat és a gyümölcsöket is.

Borítsuk a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengessük el a felszínét, majd 175 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig.

Vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk tetszőleges szeletekre.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük