31 találat
-
2021 február 27.
Így lehet gyorsabban panírozni – Ezzel a módszerrel még a mosogatást is megúszod
A panírban sült ételeket nagyon sokan szeretik, gyakran lehet is hallani, hogy rántva minden sokkal finomabb lesz, ahogy az is köztudott, hogy a panírozás a konyhatündérek rémálma.
-
2021 február 26.
Így készíthetsz ízesített olajat: sokkal finomabb lesz tőle minden étel
A gasztronómia világában kalandozók egyre többször találkozhatnak az ízesített olajokkal, amelyeket egyes fogások elkészítéséhez kifejezetten ajánlott használni.
-
2021 február 24.
Hogyan lesz a legfinomabb a tiramisu? Ezt a 10 hibát ne kövesd el a készítésénél
A tiramisu az egyik legismertebb, mindenki által kedvelt olasz édesség, amit nagyon könnyű elkészíteni. Ha azonban tényleg tökéleteset szeretnél tálalni, akkor néhány kicsi, de fontos szabályra figyelned kell.
-
2021 február 22.
Így tárold és használd fel a főtt tésztát: tippek, hogy a maradék ne a kukában landoljon
A maradék főtt tészta, ha nem tárolják megfelelően, kiszárad, kőkemény lesz, nem lehet vele már semmit se kezdeni, maximum a kukába dobni.
-
2021 február 19.
Így főzd a szálas teát, hogy igazán finom legyen - Felejtsd el a teatojás használatát
Bár a filteres tea örvend nagyobb népszerűségnek, a szálas tea - jól elkészítve - még intenzívebb ízű italt eredményez.
-
2021 február 18.
Biztos vagy benne, hogy jól főzöd a tésztát? Nézd meg, melyik a leghatékonyabb módszer
A tésztafőzés a világ egyik legegyszerűbb konyhai művelete, amit kisebb változtatásokkal még jobbá lehet tenni, hiszen a tészta nagyon sok étel alapja, legyen tökéletes.
-
2021 február 14.
Ne dobd ki a narancshéjat! 13 tippet gyűjtöttünk össze a felhasználására
A narancs szuperegészséges nassolnivaló, készülhet belőle dzsúsz, de kerülhet süteménybe, sőt, húsok mellé is. A héját azonban csak ritkán használjuk fel, legtöbbször a kukában végzi.
-
2021 február 13.
5 tipp, amitől igazán finom lesz a gulyásleves: fontos az alapanyagok minősége
A tartalmas, pirospaprikával fűszerezett, hússal, zöldségekkel és csipetkével gazdagított gulyásleves igazi hungarikum, amit az egész világon ismernek és szeretnek.
-
2021 február 12.
Így lesz ropogós és finom a másnapos pizza: ezzel a módszerrel melegítsd újra
Ha nem szeretnél hideg és kőkemény pizzát enni, illetve a forró, de átázott szeleteket is jó lenne elkerülni, ezekkel a módszerekkel melegítsd újra a maradékot.
-
2021 február 11.
Így használd a réteslapot, hogy ne törjön és száradjon ki - Szuper recepteket is mutatunk
A réteslap nagyon praktikus, de elég kényes alap, ezért összegyűjtöttünk pár tippet, hogy mire kell figyelned a használata során.
-
2021 február 10.
Ezzel a módszerrel biztos nem durran ki a hurka - A minőség is sokat számít
A hurka nem olyan étel, amit mindennap ennénk, zsíros is, nehéz is, de bizonyos időközönként megkívánja az ember és akkor bizony sütni kell - de csakis jó minőséget.
-
2021 február 7.
3 biztos módszer, hogy tökéletesen olvadjon a csoki – Így nem csapódik ki a kakaóvaj
Olvasztott csokoládé nagyon sok receptben szerepel, de ezt a látszólag pofonegyszerű műveletet is el lehet rontani. Ha betartod ezeket a szabályokat, biztosan kellemesen folyós, könnyen kenhető, fényes csoki lesz a végeredmény.
-
2021 február 2.
Későn vetted ki a darált húst a fagyasztóból? Így olvaszd ki gyorsan
Ha húst fagyasztanál - legyen az darált vagy szeletelt -, fontos, hogy megfelelően csomagolva tedd a mélyhűtőbe, mert úgy sokkal könnyebb dolgod lesz majd a kiolvasztásával.
-
2021 január 28.
10 tipp, hogy az olajban sült ételek tökéletesek legyenek – A hőmérséklet nagyon fontos
Bár nem tartozik a legegészségesebb konyhatechnológiai eljárások közé, az olajban sütés nagyon népszerű, a benne készült ételek pedig nagyon finomak.
-
2021 január 23.
Hét módszer a vaj gyors puhítására - Meglepő, melyik működik a legjobban
A vaj szuper alapanyag, sütéshez, főzéshez és szendvicsek készítéséhez elengedhetetlen, egy baj van vele - a hűtőből kivéve nagyon nehezen kenhető, márpedig a süteményekhez legtöbbször puha állagra van szükség.
-
2021 január 22.
Így melegítsd újra a sült krumplit, hogy ropogós legyen - 4 módszert mutatunk
Mindenki imádja a sült krumplit, rántott hús vagy hamburger mellé, de akár magában is szeretjük, csak egy baj van vele: hidegen már nem az igazi.
-
2021 január 21.
Hasznos tippek karamellkészítéshez – Szabad vagy tilos keverni a cukrot?
A karamellkészítés az egyik legnehezebb feladat a sütemények világában, még a rutinos sütők is félve állnak neki, hisz nagyon könnyű odaégetni a cukrot.
-
2021 január 18.
Mi mindenre jó a krumpli a főzésen túl? Takarításhoz is hasznát veheted
A krumplit mindenki szereti, rengeteg étel alapja, készülhet belőle köret, egytálétel, de leves is. Azt azonban kevesen tudják, hogy más konyhai munkákban is segítség lehet.
-
2021 január 17.
Túl zsíros lett a leves? Semmi pánik, mutatunk pár trükköt, amivel feljavíthatod az ételt
A hétvégi étkezőasztalról nem hiányozhat az aranyló, gyöngyöző húsleves. Természetesen szükség van hozzá valamennyi zsiradékra is, de a túl zsíros leves nem gusztusos és az élvezeti értékéből is veszít.
-
2021 január 11.
Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk
A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.
-
2021 január 9.
Így süsd a kolbászt, hogy ne repedjen meg – 5 tipp, hogy elkerüld a zsírfoltos sütőt
Van, aki alaposan megszurkálja, míg más inkább zsírral keni meg sütés előtt a kolbászt abban bízva, hogy majd szépen átsül, repedésmentesen kerül ki a sütőből.
-
2021 január 8.
Így lesz tökéletes a tartármártás: az sem mindegy, milyen hőmérsékletűek az alapanyagok
Rántott húsok és zöldségek mellé kötelező a tartármártás, igazi retró kedvenc, amit kisvendéglőkben, na meg otthon is szeretnek cukorral megbolondítani.
-
2020 december 20.
Így készül a tökéletes karácsonyi halászlé - Tippek és a legjobb receptek egy csokorba gyűjtve
Nincs karácsony halászlé nélkül, mindegy, hogy melyik fajtát főzöd, a dunait vagy a tiszait, mindegyikkel elvarázsolod majd a családot.
-
2020 december 19.
Tényleg le kell szedni a húslevesről a habot, hogy tiszta legyen? Megoszlanak a vélemények
Legalább olyan vita tárgya lehet a húsleveshabozás, mint a lecsóhoz vágott paprika pontos formája: ezek iszonyú fontos dolgok.
-
2020 december 17.
Ha így darabolod és sütöd a csirkemellet, nem szárad ki - Egy apró trükkön múlik
Mutatunk egy trükköt, amit a csirke darabolásakor kell elvégezni - ennek segítségével a csirkemell sokkal szaftosabb marad, mintha filézve sütnéd.
-
2020 december 13.
Hogyan lesz stabil és gyönyörű a mézeskalácsház? Így biztosan nem esik össze
A saját kezűleg készített mézeskalácsház a karácsonyi dekoráció éke lehet, de ehető ajándéknak sem utolsó.
-
2020 december 13.
5 tipp, hogy tökéletes legyen a bejglid – Az sem mindegy, hányszor kened le tojással a tésztát
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a bejgli, az év utolsó hetében mindenki nagy örömmel falatozza a mákkal vagy dióval töltött finomságot.
-
2020 december 12.
Hogyan tudod kiolvasztani a leghatékonyabban a fagyott csirkemellet? 5 módszert mutatunk
Biztosan veled is előfordult már, hogy eszedbe jutott egy klassz étel, de elfelejtetted kivenni hozzá a húst, jelen esetben a csirkemellet a mélyhűtőből. Mutatunk néhány módszert, hogy hogyan tudsz mégis hamar vacsorát tenni az asztalra.
-
2020 december 12.
Így készül a tökéletes madártej: mutatjuk a trükköt, amitől a habgaluska egyben marad
Az elegáns francia desszert csupán néhány alapanyagból készül, a szerény hozzávalók miatt pedig könnyű azt feltételezni, hogy egyszerűen, gond nélkül összedobható finomságról van szó.
-
2020 december 10.
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Nincs karácsony mézeskalács nélkül, a meseszép édesség hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, nem csak megenni szokás, remek gasztroajándék és még dekorálásra is lehet használni.
-
2020 december 6.
7 tipp, amivel izgalmasabbá teheted a krumplipürét – Így lesz sokkal krémesebb és ízletesebb
A krumpli az egyik legkedveltebb zöldség, szerény alapanyag, ennek ellenére változatos finomságok készülhetnek belőle: különböző levesek, főzelékek, saláták, tartalmas egytálak, tepsiben készült ételek és persze köretek.