Afrikai harcsafilé rántva: gyors ebéd az egész családnak

5
afrikai-harcsa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Halat enni mindig jó, noha mi, magyarok mégis keveset fogyasztunk belőle. Hogy legyen motivációd, ezúttal egy könnyen elkészíthető afrikai harcsafilé receptjét mutatjuk.

Az afrikai harcsa, nevéhez hűen, eredetileg Afrikából származik, de szerencsére a betelepítése Európa-szerte megtörtént az elmúlt néhány évtizedben, így ma már számunkra is elérhető az áruházak polcain.

Ezt a fogást akkor ajánljuk neked, ha a gyorsan elkészíthető ételek híve vagy, és az sem akadály, ha nem csíped a halszagot. Az afrikai harcsának ugyanis semmilyen, klasszikus értelemben vett halszaga nincs, így sem a készítés során, sem utána nem fogsz kifordulni a konyhából.

Afrikai harcsafilé

afrikai-harcsafile

Hozzávalók 2 személyre

A halhoz:

  • 500 g afrikai harcsafilé
  • 3 ek. ételízesítő (lehetőleg házi v. természetes)

A panírozáshoz:

  • 4 ek. búzaliszt
  • 4 ek. panírmorzsa
  • 2 db tojás

A tálaláshoz:

  • 0.5 db citrom

A sütéshez:

  • 0.5 l étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat vegyük elő a hűtőből, és minden szeletet finoman hintsünk meg ételízesítővel

Ezután porciózzuk ki egy-egy tálba a lisztet, a panírmorzsát és a tojást, amit enyhén verjünk is fel.

Ezután a halfiléket először merítsük meg a lisztben, majd mehet a tojásba, végül pedig a morzsába.

Tegyünk fel fél liter olajat egy közepes méretű lábasban melegedni.

Amikor már kellően forrónak tűnik, egyesével tegyük bele a bepanírozott haldarabokat. Érdemes közepes vagy picit alacsonyabb lángon sütni, nehogy túl hamar megkapjon a prézli.

A darabokat oldalanként 2-3 percig süssük, majd szedjük papírtörlőre, és csepegtessük le.

Tálalásnál kínáljunk mellé 1-1 gerezd citromot, illetve egy könnyed köretet, mint például rizst vagy krumplipürét.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon