Nem csak a strandon ehetsz finom hekket: mutatjuk, hogy lesz tökéletes
Sok családban a hal csak néhanapján kerül az asztalra, a leggyakrabban karácsonykor vagy a nyári hőségben ennénk szívesen.
Az afrikai harcsa, nevéhez hűen, eredetileg Afrikából származik, de szerencsére a betelepítése Európa-szerte megtörtént az elmúlt néhány évtizedben, így ma már számunkra is elérhető az áruházak polcain.
Ezt a fogást akkor ajánljuk neked, ha a gyorsan elkészíthető ételek híve vagy, és az sem akadály, ha nem csíped a halszagot. Az afrikai harcsának ugyanis semmilyen, klasszikus értelemben vett halszaga nincs, így sem a készítés során, sem utána nem fogsz kifordulni a konyhából.
A halat vegyük elő a hűtőből, és minden szeletet finoman hintsünk meg ételízesítővel.
Ezután porciózzuk ki egy-egy tálba a lisztet, a panírmorzsát és a tojást, amit enyhén verjünk is fel.
Ezután a halfiléket először merítsük meg a lisztben, majd mehet a tojásba, végül pedig a morzsába.
Tegyünk fel fél liter olajat egy közepes méretű lábasban melegedni.
Amikor már kellően forrónak tűnik, egyesével tegyük bele a bepanírozott haldarabokat. Érdemes közepes vagy picit alacsonyabb lángon sütni, nehogy túl hamar megkapjon a prézli.
A darabokat oldalanként 2-3 percig süssük, majd szedjük papírtörlőre, és csepegtessük le.
Tálalásnál kínáljunk mellé 1-1 gerezd citromot, illetve egy könnyed köretet, mint például rizst vagy krumplipürét.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu