Hagyományos korhelyleves hússal és sok savanyú káposztával gazdagítva

19
Nyomtatás
klcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nem vagy húsevő, akkor krumplival dúsítva készítsd el, tejföl helyett pedig tejszínnel is kipróbálhatod a receptet.

Másnaposság ellen mindenki másra esküszik, a legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy macskajaj esetén egy tányérnyi minden jóval megpakolt, forró leves az igazi csoda. A mamák tanácsát megfogadva ilyenkor a hús-, káposzta- vagy a korhelyleves a legjobb választás.

A korhelyleves a régi recept szerint kolbásszal gazdagítva készül, ám nem árt, ha az ember változtat néha. Az ízletes levest érdemes füstölt tarjával is elkészíteni, ha pedig vegetáriánus vagy, krumplival tedd bőségesebbé. A korhelyleves tejföllel az igazi, de ezen a ponton is lehet újítani, használhatsz helyette tejszínt.

Bőséges korhelyleves

klct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg füstölt tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsír vagy olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 30 dkg savanyú káposzta (vagy édes)
  • 2 darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 2 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt tarját ízlés szerint szeleteljük fel, majd bő vízben főzzük 15-20 percig, utána szűrjük le, a főzőlét tegyük félre.

A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Körülbelül 1-2 perc múlva keverjük hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel a tarja főzővizével.

Az alaposan átmosott, feldarabolt káposztát is adjuk a leveshez a kockákra vágott burgonyával és a tarjával együtt. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és babérlevéllel a levest, főzzük fedő alatt 25-30 percig, míg az alapanyagok megpuhulnak.

A tejfölt keverjük simára 1-2 merőkanálnyi főzőlével, majd adjuk a leveshez. 2-3 perc főzés után tálalhatjuk is a fogást.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon