Pirosra sült Buffalo-csirkecomb: kevés munkával készül az ízletes fogás

Buffalo-csirkecombok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Buffalo módra készült csirkeszárny az amerikaiak nagy kedvence, melyet az eredeti recepttől eltérően is érdemes kipróbálni.

Az amerikaiak imádják a sült húst, lehet az oldalas vagy csirkeszárny. A lényeg, hogy a hús intenzíven legyen fűszerezve, akkor az igazi. Nagy kedvenc a Buffalo-csirkeszárny: a húst az eredeti receptben bő olajban vagy tepsiben tolva sütik pirosra, majd chiliszósszal egybeforgatják, utána kínálják julienne-re vágott nyers sárgarépával és zellerrel.

Ma már ez a kedvelt étel több változatban hódít, a vegák például karfiollal próbálhatják ki. Én most maradtam a húsnál, de szárny helyett combot választottam, a végeredmény szuper lett.

Buffalo-csirkecombok

Buffalo-csirkecombok ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • kevés olaj
  • 50 ml chiliszósz
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajat, a chiliszószt és a fokhagymát keverjük össze.

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan kenjük le a chiliszószós keverékkel.

A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg.) Az elkészült húst káposztasalátával és krumplival kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük