
Pirosra sült Buffalo-csirkecomb: kevés munkával készül az ízletes fogás

A Buffalo módra készült csirkeszárny az amerikaiak nagy kedvence, melyet az eredeti recepttől eltérően is érdemes kipróbálni.
Az amerikaiak imádják a sült húst, lehet az oldalas vagy csirkeszárny. A lényeg, hogy a hús intenzíven legyen fűszerezve, akkor az igazi. Nagy kedvenc a Buffalo-csirkeszárny: a húst az eredeti receptben bő olajban vagy tepsiben tolva sütik pirosra, majd chiliszósszal egybeforgatják, utána kínálják julienne-re vágott nyers sárgarépával és zellerrel.
Ma már ez a kedvelt étel több változatban hódít, a vegák például karfiollal próbálhatják ki. Én most maradtam a húsnál, de szárny helyett combot választottam, a végeredmény szuper lett.
-
2023-06-07 07:32:01
-
2023-05-13 09:28:01
-
2023-05-07 08:36:02
Buffalo-csirkecombok

Hozzávalók 6 darabhoz
- kevés olaj
- 50 ml chiliszósz
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy kevés olajat, a chiliszószt és a fokhagymát keverjük össze.
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan kenjük le a chiliszószós keverékkel.
A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg.) Az elkészült húst káposztasalátával és krumplival kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!