Villámgyors spárgasaláta lédús eperrel – A feta ellensúlyozza az édes ízeket
A tavasz mindkét kedvencét megkóstolhatod ebben az egészséges és könnyed salátában, amelyet húsok mellé, de önmagában is ehetsz.
Ha már minden spárgás receptet kipróbáltál, akkor a vitamindús zöldségből készítsd el ezt a frissítő, citromos krémlevest is. A spárga mellett póréhagymától és krumplitól lesz tápláló, és ha egy tartalmasabb fogás vele a célod, akkor kínálj mellé pirítóst, vagy ezt a ropogós fokhagymás krutont.
A leves érdekessége, hogy attól függően lesz egészen világos színű vagy élénkzöld, hogy milyen színű spárgát használsz hozzá. Bármelyiket is választod, az a leves ízén nem változtat: ugyanolyan üde, citrusos és selymes lesz, és pillanatok alatt elfogy majd.
A spárgát tisztítsuk meg az itt leírtak szerint, daraboljuk 2-3 cm-es darabokra, és tegyük félre.
Az olívaolajon pirítsuk 2 percig a póréhagymát, majd szórjuk rá a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és alaposan keverjük el, hogy a póréhagymát mindenhol befedje.
Adjuk hozzá a krumplit és a spárgát, folyamatosan keverve, közepes hőfokon 1-2 percig pirítsuk, majd több részletben adjuk hozzá az alaplevet (vagy vizet), és keverjük csomómentesre.
Fedő alatt főzzük 15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet, vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk selymesre.
Még melegen tálaljuk, pirítóssal vagy házi krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu