
Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert

A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.
A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.
A cseresznyés sajttorta egyszerűen készül, és elképesztően finom. A cseresznye szósz formájában kerül a desszertre: ha marad belőle, csatos üvegben, hűtőben tárolva 2 hétig eláll. A sajttorta mellett vaníliafagyira vagy palacsintára is kanalazhatsz belőle.
-
2023-08-17 07:32:02
-
2023-07-04 09:32:02
-
2023-06-26 09:32:01
Cseresznyés sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 5 dkg vaj
- 20 dkg darált keksz
Krém:
- 100 g fehér csoki
- 300 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
A tetejére:
- 500 g cseresznye
- 100 g porcukor
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.
A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.
A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.
A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.
A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!