Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert

Cseresznyés sajttorta sütés nélkül cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.

A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.

A cseresznyés sajttorta egyszerűen készül, és elképesztően finom. A cseresznye szósz formájában kerül a desszertre: ha marad belőle, csatos üvegben, hűtőben tárolva 2 hétig eláll. A sajttorta mellett vaníliafagyira vagy palacsintára is kanalazhatsz belőle.

Cseresznyés sajttorta sütés nélkül

Cseresznyés sajttorta sütés nélkül ct

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg darált keksz

Krém:

  • 100 g fehér csoki
  • 300 ml habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • 500 g cseresznye
  • 100 g porcukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.

A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.

A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.

A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.

Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük