Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

4
Nyomtatás
toszkan-laposkenyer
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fantasztikusan ropogós, néhány hozzávalós toszkán kenyér csicseriborsóból készül, és Olaszországban csak úgy ismerik, mint Torta di Ceci.

Mindig is szívesen próbáltam ki a különböző nemzetek konyháit. Mivel szeretem a különleges kenyereket is, így most egy Toszkánában népszerű, csicseriborsóból készült, lapos, kívül ropogós kenyérre esett a választásom.

Amellett, hogy könnyű elkészíteni, és kevés hozzávalót igényel, a frissen sült kenyeret egy kevés durva szemű sóval és rozmaringgal is ízesítheted, ezzel különleges bájt kölcsönözve neki.

Csicseriborsós laposkenyér

toszkan-laposkenyer

Hozzávalók x cm-es formához 25 cm átmérőjű formához

A kenyérhez:

  • 250 g csicseriborsóliszt
  • 660 ml víz
  • 6 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk. tengeri só

A díszítéshez:

  • 1 tk. durva szemű só
  • 1 tk. rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsólisztet szitáljuk bele egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a sót. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, miközben egy habverővel keverjük. A keverék legyen csomómentes.

Ezután adjunk hozzá 5 evőkanál olívaolajat, és alaposan keverjük össze az egészet.

A tésztát takarjuk le fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 2 órát pihenni.

Ezután melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

Egy 25 cm széles sütőbe is betehető serpenyőt vagy pizzasütő tepsit kenjünk ki 1 evőkanál olívaolajjal.

Ezt követően öntsük bele a tészta felét a tepsibe, kb. fél cm vastagságú legyen. (Ugyanis ebből az adagból két kenyér is kijön.)

Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színt nem ölt magára.

Végül vegyük ki a sütőből, pihentessük 5 percig, majd vegyük ki a tepsiből, és már tálalhatjuk is.

Tálaláshoz meghinthetjük egy csipet durva szemű sóval és rozmaringgal is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon