![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Tengeri sós, rozmaringos laposkenyér: dagasztás nélkül készül
Kenyeret készíteni mindig nagy kaland, izgalmas mozdulatok, fűszerek és illatok ötvöződnek a keverékben. Ezúttal egy dagasztás nélküli sós, rozmaringos laposkenyér receptjét mutatjuk!
Mindig is szívesen próbáltam ki a különböző nemzetek konyháit. Mivel szeretem a különleges kenyereket is, így most egy Toszkánában népszerű, csicseriborsóból készült, lapos, kívül ropogós kenyérre esett a választásom.
Amellett, hogy könnyű elkészíteni, és kevés hozzávalót igényel, a frissen sült kenyeret egy kevés durva szemű sóval és rozmaringgal is ízesítheted, ezzel különleges bájt kölcsönözve neki.
A csicseriborsólisztet szitáljuk bele egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a sót. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, miközben egy habverővel keverjük. A keverék legyen csomómentes.
Ezután adjunk hozzá 5 evőkanál olívaolajat, és alaposan keverjük össze az egészet.
A tésztát takarjuk le fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 2 órát pihenni.
Ezután melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Egy 25 cm széles sütőbe is betehető serpenyőt vagy pizzasütő tepsit kenjünk ki 1 evőkanál olívaolajjal.
Ezt követően öntsük bele a tészta felét a tepsibe, kb. fél cm vastagságú legyen. (Ugyanis ebből az adagból két kenyér is kijön.)
Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színt nem ölt magára.
Végül vegyük ki a sütőből, pihentessük 5 percig, majd vegyük ki a tepsiből, és már tálalhatjuk is.
Tálaláshoz meghinthetjük egy csipet durva szemű sóval és rozmaringgal is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu