Isteni, vegán kókuszpuding: krémes kényeztetés növényi italból
A kókusz krémessége és a mandula marcipános íze találkozik ebben a laktózmentes pudingban.
A klasszikus francia csokimousse bár mennyeien lágy és krémes, nem a világ legkönnyedebb nassolnivalója. Természetesen különleges alkalmakkor megvan a helye, azonban ha a hétköznapokon valami egészségesebb desszerttel kényeztetnéd magad, akkor készítsd el csupa növényi hozzávalóból, chiamag hozzáadásával.
Mivel a chia természetes zselésítő tulajdonságú, nem fog kelleni más hozzávaló a krém besűrítéséhez, ugyanakkor egy szuperélelmiszer is, extra magas fehérje-, antioxidáns-, rost- és esszenciáliszsírsav-tartalommal. Így nemcsak desszertnek, de reggelire is bátran fogyaszthatod.
Egy nagyobb tálban adjuk a chiamaghoz a zabitalt, alaposan keverjük el, hogy ne csomósodjon össze, majd hagyjuk állni 10 percig.
Öntsük a besűrűsödött chiapudingot egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kakaót, a juharszirupot, a vaníliát és a sót, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes és selymes keveréket kapunk.
Porciózzuk poharakba, és legalább egy órára tegyük hűtőbe dermedni.
Csokiforgáccsal, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal kínáljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu