Mesés édesburgonyás receptek egy helyen: ezekkel garantált a siker
Az édesburgonya egész évben elérhető, azonban a hűvösebb időkben valahogy mégis nagyobb népszerűségnek örvend. Mutatjuk, hogyan használd fel a szuper zöldséget laktató fogásokhoz.
Ezt az édesburgonyával készülő füstös aromájú egytálételt könnyű összedobni, nagyon finom, és akár nagyobb adagban is érdemes elkészíteni, hiszen sokáig eláll, és még a fagyasztást is jól bírja.
Ne riasszon el a hosszú összetevőlista, mert a nagy számuk ellenére könnyen beszerezhető alapanyagokról van szó, és nagy részük fűszer, amelyek közül sok egyébként is megtalálható a legtöbb háztartásban.
A hagymát 5 perc alatt dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeño paprikát és a paradicsompürét, és együtt is pirítsuk további 2 percig.
Keverjük hozzá a fűszereket (az ebben a leírásban szereplő chiliport, a köményt, az oregánót és füstölt paprikát) és a kakaóport, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a babérlevelet, a sót, a borsot, a babot, az édesburgonyát és a passzírozott paradicsomot. Forraljuk fel, és alacsony/közepes hőfokon főzzük 25-30 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul, és a chili szépen besűrűsödik.
Keverjük bele a lime-levet és a koriandert, vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt még néhány percig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu