A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte
Színesítsd az étrendedet rostban gazdag édesburgonyával! Számtalan finomság alapja lehet, töltve, sütve, hússal is fantasztikus.
Ez a recept kétségtelenül az édesburgonya-rajongóknak szól, és ha szereted az egyszerű, sült változatát, akkor ezért a fehérbabos párosításért egyenesen odáig leszel. A krémesre sült burgonyára egy mediterrán fűszerekkel, citrommal és tahinivel megbolondított fehérbabos ragu kerül, amely nemcsak isteni finom, de tápláló is, hiszen 1 adaggal sok rostot és fehérjét is elfogyaszthatsz.
Elkészíteni sem bonyolult, hiszen az édesburgonyával 5 perc munkád lesz, a ragu pedig szintén percek alatt megvan, hiszen a konzerves fehérbab nem igényel hosszas főzést.
Az édesburgonyákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, szurkáljuk meg villával, és az olívaolaj felével dörzsöljük be. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt süssük puhára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni.
Közben készítsük el a babos ragut. Ehhez az olívaolaj másik felén dinszteljük üvegesre a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leszűrt fehérbabot, a tahinit, a citromlevet, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt rotyogtassuk 5 percig. Szükség szerint adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a petrezselymet és a bazsalikomot, és tegyük félre.
Az édesburgonyákat hosszában vágjuk félbe, egy kanállal alakítsunk ki egy kis mélyedést bennük, és kanalazzuk rájuk a babot. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors