
Szaftos, ízletes izraeli lecsó: a shakshuka feta sajtot is rejt

A gusztusos izraeli lecsó sok paprikával, aromás fűszerekkel és feta sajttal gazdagítva készül. A kiadós étel frissen készítve az igazi!
A legtöbb nemzet büszkélkedhet saját lecsóval. Az izgalmas változatok közt az izraeli, a shakshuka nagy kedvenc, melyet kenyérrel vagy pitával szokás kínálni.
Így fűszerezd!
A legtöbb shakshukareceptben harissa csípős fűszerkeveréknek is jut hely: ez az ízesítő a közel-keleti és az észak-afrikai konyhában nagyon népszerű. Ha esetleg nem sikerül hozzájutnod, akkor te is összeállíthatod: a fűszerkeverék koriandert, chilit, fokhagymát, mentát és római köményt tartalmaz.
-
2023-09-03 08:36:02
-
2023-08-18 09:36:00
-
2023-08-17 08:32:01
Feta sajtos izraeli lecsó

Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab vöröshagyma
- 4 darab kaliforniai paprika
- 8 darab paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 5 evőkanál paradicsompassata
- 2 evőkanál erős paprikakrém
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál chilipor
- 4 darab tojás
- 200 g feta sajt
- 1 csokor petrezselyem vagy koriander
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a hagymát és a paprikát. Körülbelül 8 perc múlva a paradicsomot és a fokhagymát is keverjük a zöldségekhez. Ezután keverjük hozzá a paradicsompassatát, erős paprikakrémet és a fűszereket.
A lecsót főzzük 5-8 percig alacsony láng felett, majd a tojásokat üssük bele, és lefedve, 8-10 perc alatt főzzük készre. Ezután a feta sajtot is adjuk hozzá.
A lecsót friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!