Szaftos, ízletes izraeli lecsó: a shakshuka feta sajtot is rejt

Feta sajtos izraeli lecsó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos izraeli lecsó sok paprikával, aromás fűszerekkel és feta sajttal gazdagítva készül. A kiadós étel frissen készítve az igazi!

A legtöbb nemzet büszkélkedhet saját lecsóval. Az izgalmas változatok közt az izraeli, a shakshuka nagy kedvenc, melyet kenyérrel vagy pitával szokás kínálni.

Így fűszerezd!

A legtöbb shakshukareceptben harissa csípős fűszerkeveréknek is jut hely: ez az ízesítő a közel-keleti és az észak-afrikai konyhában nagyon népszerű. Ha esetleg nem sikerül hozzájutnod, akkor te is összeállíthatod: a fűszerkeverék koriandert, chilit, fokhagymát, mentát és római köményt tartalmaz.

Feta sajtos izraeli lecsó

Feta sajtos izraeli lecsó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 darab kaliforniai paprika
  • 8 darab paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 5 evőkanál paradicsompassata
  • 2 evőkanál erős paprikakrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chilipor
  • 4 darab tojás
  • 200 g feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem vagy koriander
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel.

Egy magas falú serpenyőben vagy edényben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a hagymát és a paprikát. Körülbelül 8 perc múlva a paradicsomot és a fokhagymát is keverjük a zöldségekhez. Ezután keverjük hozzá a paradicsompassatát, erős paprikakrémet és a fűszereket.

A lecsót főzzük 5-8 percig alacsony láng felett, majd a tojásokat üssük bele, és lefedve, 8-10 perc alatt főzzük készre. Ezután a feta sajtot is adjuk hozzá.

A lecsót friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük