Fűszeres csirkecurry kevés munkával: a sűrű szaftot jólesik tunkolni

Fűszeres csirkecurry egyszerűen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fűszeres csirkecurry úgy a legfinomabb, ha a hús egy éjszakát pihen a joghurtos pácban. Így sokkal omlósabb, és a fűszerek aromája is jobban érződik.

A curry az egész világon kedvelt indiai egytálétel, mely készülhet húsból vagy zöldségekből, a szaftos fogás jó fűszeres, a curry-fűszerkeverék kötelező bele.

Mivel kínáljuk?

Az étel kellően szaftos, tunkolós finomság, mely mellé remekül illik az indiai naankenyér, de rizzsel vagy tésztával is kínálható.

Fűszeres csirkecurry egyszerűen

Fűszeres csirkecurry egyszerűen ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál curry-fűszerkeverék
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • 0.5 teáskanál koriander
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
  • 300 ml joghurt
  • kevés olaj
  • 400 g hámozottparadicsom-konzerv
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra vagy csíkokra. Ezután sóval, borssal, curry-fűszerkeverékkel, fokhagymával, chilivel, római köménnyel, korianderrel, szegfűszeggel és joghurttal forgassuk egybe.

A fűszeres húst lefedve egy éjszakát pihentessük a hűtőben.

Másnap hevítsünk egy magas falú edényben egy kevés olajat, majd a húst pirítsuk benne készre kb. 10 perc alatt. Ezután öntsük fel a joghurtos pác maradékával és a paradicsomkonzervvel, és fél óra alatt főzzük készre alacsony láng felett.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük