Fűszeres csirkecurry kevés munkával: a sűrű szaftot jólesik tunkolni
A fűszeres csirkecurry úgy a legfinomabb, ha a hús egy éjszakát pihen a joghurtos pácban. Így sokkal omlósabb, és a fűszerek aromája is jobban érződik.
A curry az egész világon kedvelt indiai egytálétel, mely készülhet húsból vagy zöldségekből, a szaftos fogás jó fűszeres, a curry-fűszerkeverék kötelező bele.
Mivel kínáljuk?
Az étel kellően szaftos, tunkolós finomság, mely mellé remekül illik az indiai naankenyér, de rizzsel vagy tésztával is kínálható.
Fűszeres csirkecurry egyszerűen
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál curry-fűszerkeverék
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál római kömény
- 0.5 teáskanál koriander
- 0.5 teáskanál szegfűszeg
- 300 ml joghurt
- kevés olaj
- 400 g hámozottparadicsom-konzerv
Elkészítés:
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra vagy csíkokra. Ezután sóval, borssal, curry-fűszerkeverékkel, fokhagymával, chilivel, római köménnyel, korianderrel, szegfűszeggel és joghurttal forgassuk egybe.
A fűszeres húst lefedve egy éjszakát pihentessük a hűtőben.
Másnap hevítsünk egy magas falú edényben egy kevés olajat, majd a húst pirítsuk benne készre kb. 10 perc alatt. Ezután öntsük fel a joghurtos pác maradékával és a paradicsomkonzervvel, és fél óra alatt főzzük készre alacsony láng felett.
-
2024-04-27 09:28:02
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-06 08:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!