Omlós és fűszeres marhacsíkok: roppanós paprika teszi izgalmassá

1
Nyomtatás
Fűszeres marhacsíkok roppanós paprikával cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes fogás könnyen összedobható, jólesik rizzsel vagy krumplival kínálva, és még tortillába is csomagolható.

A marhahús vasban, cinkben, B- és D-vitaminban is bővelkedik. A benne található fehérje könnyen emészthető, jól hasznosul a szervezetben. Ezen értékei és íze miatt érdemes beépíteni az étrendbe, rengeteg izgalmas fogás alkotható belőle.

Készítési jó tanácsok

  • A hús fűszerezése sok lehetőséget rejt magában, akár 1 teáskanálnyi reszelt gyömbérrel is gazdagítható, vagy tört jalapeñóval, majoránnával.
  • A hús akkor jó, ha kívül szép pirult, belül omlós. Miközben a húst pirítod, folyamatosan ellenőrizd, ha vastagabbak a csíkok, akkor több ideig is sülhet.
  • Ha tortillába csomagolva kínálod, akkor valamilyen szószt is készíts, úgy sokkal ízletesebb a harapnivaló.

Fűszeres marhacsíkok roppanós paprikával

Fűszeres marhacsíkok roppanós paprikával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg marhahús (hátszín)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál chili
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika (opcionális)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk csíkokra, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, füstölt paprikával, chilivel és reszelt fokhagymával.

A megtisztított hagymát és paprikákat vágjuk csíkokra, fűszerezzük sóval és borssal.

Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben, majd dobjuk rá a zöldségeket, és gyakran keverve pirítsuk 5-8 percig. Ezután szedjük tányérra.

Ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk bele a marhacsíkokat, és pirítsuk addig, míg kívülről barna és pirult, belül omlós nem lesz, közben kevergessük. A sütési idő a csíkok vastagságától függ. Ha szükséges, öntsünk még alá olajat. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és még 3-5 percig pirítsuk együtt is.

A kész fogást kínálhatjuk rizzsel, krumplival, vagy tortillalapba is csomagolhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon