
Omlós és fűszeres marhacsíkok: roppanós paprika teszi izgalmassá

Az ízletes fogás könnyen összedobható, jólesik rizzsel vagy krumplival kínálva, és még tortillába is csomagolható.
A marhahús vasban, cinkben, B- és D-vitaminban is bővelkedik. A benne található fehérje könnyen emészthető, jól hasznosul a szervezetben. Ezen értékei és íze miatt érdemes beépíteni az étrendbe, rengeteg izgalmas fogás alkotható belőle.
Készítési jó tanácsok
- A hús fűszerezése sok lehetőséget rejt magában, akár 1 teáskanálnyi reszelt gyömbérrel is gazdagítható, vagy tört jalapeñóval, majoránnával.
- A hús akkor jó, ha kívül szép pirult, belül omlós. Miközben a húst pirítod, folyamatosan ellenőrizd, ha vastagabbak a csíkok, akkor több ideig is sülhet.
- Ha tortillába csomagolva kínálod, akkor valamilyen szószt is készíts, úgy sokkal ízletesebb a harapnivaló.
-
2023-11-12 10:16:01
-
2023-07-30 07:50:02
-
2023-07-28 07:32:01
Fűszeres marhacsíkok roppanós paprikával

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg marhahús (hátszín)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál chili
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 1 darab zöld kaliforniai paprika
- 1 darab sárga kaliforniai paprika (opcionális)
- kevés olaj
Elkészítés:
A húst vágjuk csíkokra, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, füstölt paprikával, chilivel és reszelt fokhagymával.
A megtisztított hagymát és paprikákat vágjuk csíkokra, fűszerezzük sóval és borssal.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben, majd dobjuk rá a zöldségeket, és gyakran keverve pirítsuk 5-8 percig. Ezután szedjük tányérra.
Ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk bele a marhacsíkokat, és pirítsuk addig, míg kívülről barna és pirult, belül omlós nem lesz, közben kevergessük. A sütési idő a csíkok vastagságától függ. Ha szükséges, öntsünk még alá olajat. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és még 3-5 percig pirítsuk együtt is.
A kész fogást kínálhatjuk rizzsel, krumplival, vagy tortillalapba is csomagolhatjuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!