
Szaftos és ízletes görög csirkenyárs: sült krumplival és salátával kínáld
A szaftos csirkenyárs grillen, serpenyőben és sütőben is összedobható. Igazi nyári finomság, mely kötelező a kerti partira.
A görögsaláta ízei köszönnek vissza ebben a könnyű ételben, csempéssz vele igazi mediterrán hangulatot a hétköznapokba! Rengeteg friss zöldséggel készül, a hús pedig sovány fehérjeforrás. A csirkét akár előző este is bepácolhatod, utána pedig pár perc alatt megsül.
Ideális választás gyors hétköznapi ebédhez, de könnyű csomagolni, így munkahelyre, piknikre is kiváló. A legjobb pedig az benne, hogy rugalmasan alakíthatod a saját ízlésed szerint: kerülhet bele extra zöldség, csípős paprika, vagy akár olajbogyó is.
Kínálhatod házi vagy bolti pitával.
A húst készítsük elő. Vágjuk a csirkemellet vékonyabb csíkokra vagy kockákra. Keverjük össze az olívaolajat, az oregánót, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd forgassuk bele a húst. Hagyjuk állni legalább 15-30 percig, de akár egy éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.
Egy serpenyőben vagy grillen pirítsuk aranybarnára a csirkét három-négy perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki.
Keverjük össze a joghurtot a fokhagymával, a citromlével, az olívaolajjal és a fűszerekkel.
Melegítsük meg a pitát serpenyőben, majd rétegezzük bele a zöldségeket és a sült csirkét. Locsoljuk meg a joghurtos öntettel, és szórjuk meg feta sajttal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu