Pasta primavera fél óra alatt: sokzöldséges tészta színes hozzávalókból
A pasta primavera egy igazi vitamindús nyárindító tésztaétel, amely annál jobb, minél több színes zöldség kerül bele.
Ez a krémes olaszos fogás a világ egyik legegyszerűbben készülő tésztaétele. Nincs más dolgod vele, mint kifőzni a tésztát, közben pedig a fűszerekkel egy tepsiben puhára sütni a koktélparadicsomot és a hamis fetát. Ha pedig összekeverted őket, akkor már eheted is!
Mivel ez egy vegán fogás, így a klasszikus feta helyett növényi változatot használ a recept, amely semmilyen tejterméket nem tartalmaz, és számos diétába beilleszthető. Akkor pedig, ha nincsen problémád a tejszármazékokkal, használj nyugodtan hagyományos fetát.
A tésztát tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.
A fetát helyezzük egy közepes tepsi vagy hőálló edény közepére, pakoljuk köré a koktélparadicsomot és a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, adjuk hozzá az ízesítőket, és 25-30 percre helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe. Akkor van készen, ha a feta és paradicsomok teljesen megpuhultak.
Egy villával zúzzunk mindent pürésre, majd forgassuk bele az időközben megfőtt és leszűrt tésztát és a friss bazsalikomot. Ha a szósz túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá 2-3 kanállal a tészta főzővizéből is. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu