Hamis fetás tészta a sütőből: izgalmas olasz fogás tejmentesen

Hamis-fetas-teszta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a hamis fetás tészta megszólalásig hasonlít az eredeti változatra, szórakoztató elkészíteni, és nagyon finom.

Ez a krémes olaszos fogás a világ egyik legegyszerűbben készülő tésztaétele. Nincs más dolgod vele, mint kifőzni a tésztát, közben pedig a fűszerekkel egy tepsiben puhára sütni a koktélparadicsomot és a hamis fetát. Ha pedig összekeverted őket, akkor már eheted is!

Mivel ez egy vegán fogás, így a klasszikus feta helyett növényi változatot használ a recept, amely semmilyen tejterméket nem tartalmaz, és számos diétába beilleszthető. Akkor pedig, ha nincsen problémád a tejszármazékokkal, használj nyugodtan hagyományos fetát.

Hamis fetás tészta

Hamis-fetas-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g kagyló, penne vagy más száraztészta
  • 150 g vegán feta
  • 350 g koktélparadicsom
  • 5 gerezd fokhagyma megpucolva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 1 szál friss rozmaring apróra vágva
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.

A fetát helyezzük egy közepes tepsi vagy hőálló edény közepére, pakoljuk köré a koktélparadicsomot és a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, adjuk hozzá az ízesítőket, és 25-30 percre helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe. Akkor van készen, ha a feta és paradicsomok teljesen megpuhultak.

Egy villával zúzzunk mindent pürésre, majd forgassuk bele az időközben megfőtt és leszűrt tésztát és a friss bazsalikomot. Ha a szósz túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá 2-3 kanállal a tészta főzővizéből is. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon