Csábító házi narancskrém: süteményekben és önmagában kanalazva is finom
A gyönyörű színben pompázó narancskrém magában is jólesik, de palacsintába vagy piskótába töltve is érdemes kipróbálni.
A selymes narancskrém kevés hozzávalóból, egyszerűen készül. Az egyetlen nehézség a finomság megalkotása közben, hogy végig a tűzhely mellett kell állni, és szorgosan keverni a krémet, míg pudingos sűrűséget kap.
A narancsos finomság sokféleképpen fogyasztható: finom magában, vagy bármilyen desszert készítésénél kipróbálhatod. Akár rétegezd pohárba babapiskótával, a tetejét koronázd meg tejszínhabbal: egyszerű, mégis csodás desszertet kínálhatsz így. Fánk-, piskóta-, muffin- vagy palacsinta töltelékeként is kipróbálhatod.
Házi narancskrém
Hozzávalók 3 decihez
- 3 darab narancs
- 120 g cukor
- 60 g vaj
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A narancs héját a levével együtt tegyük hőálló edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot és a vajat. A tálat helyezzük gyöngyöző víz fölé, és keverjük addig, amíg a vaj elolvad. Ezután adjuk hozzá a tojást, és továbbra is vízgőz felett keverjük addig, amíg teljesen besűrűsödik (körülbelül 10 perc).
A narancskrémet szűrjük át, majd a tiszta, héjmentes krémet adagoljuk tiszta üvegbe.
A házi narancskrém hűtőben 2 hétig tárolható.
-
2024-01-30 10:16:02
-
2024-01-15 08:52:02
-
2024-01-10 08:32:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!