Csábító házi narancskrém: süteményekben és önmagában kanalazva is finom

Házi narancskrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyönyörű színben pompázó narancskrém magában is jólesik, de palacsintába vagy piskótába töltve is érdemes kipróbálni.

A selymes narancskrém kevés hozzávalóból, egyszerűen készül. Az egyetlen nehézség a finomság megalkotása közben, hogy végig a tűzhely mellett kell állni, és szorgosan keverni a krémet, míg pudingos sűrűséget kap.

A narancsos finomság sokféleképpen fogyasztható: finom magában, vagy bármilyen desszert készítésénél kipróbálhatod. Akár rétegezd pohárba babapiskótával, a tetejét koronázd meg tejszínhabbal: egyszerű, mégis csodás desszertet kínálhatsz így. Fánk-, piskóta-, muffin- vagy palacsinta töltelékeként is kipróbálhatod.

Házi narancskrém

Házi narancskrém ct

Hozzávalók 3 decihez

  • 3 darab narancs
  • 120 g cukor
  • 60 g vaj
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A narancs héját a levével együtt tegyük hőálló edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot és a vajat. A tálat helyezzük gyöngyöző víz fölé, és keverjük addig, amíg a vaj elolvad. Ezután adjuk hozzá a tojást, és továbbra is vízgőz felett keverjük addig, amíg teljesen besűrűsödik (körülbelül 10 perc).

A narancskrémet szűrjük át, majd a tiszta, héjmentes krémet adagoljuk tiszta üvegbe.

A házi narancskrém hűtőben 2 hétig tárolható.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük