Nokedli úgy, ahogy a mama is készítette: szép sárga és nem ragad

3
Nyomtatás
Házi nokedli cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nokedli a magyar konyha egyik legkedveltebb körete, amely szaftosabb ételek mellől nem hiányozhat!

A nokedli egyszerű alapanyagokból készül, liszt, só, tojás és víz szükséges az előállításához. A köret pörköltfélék mellé kötelező, de zöldségekkel, dinsztelt káposztával, sült szalonnával, tojással is egybeforgatható. A masszát érdemes feldobni valami extrával, keverhetsz bele zöldfűszereket, pirított hagymát, vagy víz helyett tejjel öntsd fel.

Így is lehet

A nokedlit nokedliszaggatóval szokás a vízbe szaggatni, de deszkáról, egy éles kés segítségével is megteheted, az így készült méretesebb galuskákat főleg a régi idők nagymamái gyártották.

Házi nokedli

Házi nokedli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés só (a vízbe)
  • kevés olaj
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál
  • 4 darab tojás
  • szükség szerint víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban tegyünk fel forrni bő vizet egy kevés sóval és olajjal.

A lisztet mérjük keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót. Ezután a liszt közepében alakítsunk ki egy kis mélyedést, ebbe üssük bele a tojásokat, és kezdjük el összekeverni. Közben a vizet is adjuk hozzá, apránként annyit, amennyit felvesz, hogy egy rugalmas masszát kapjunk.

A rugalmas tésztát nokedliszaggatóval szaggassuk a gyöngyöző vízbe. A nokedlit érdemes átkeverni, és ha feljön a víz felszínére, még 2-3 percig hagyjuk benne, utána szűrjük le.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon