Aranybarna falafel cukkinivel dúsítva: frissen sütve az igazi
Pillanatok alatt elkészül a csodás falafel, melynek masszáját a cukkini tartja szaftosan. Mártogatóssal vagy salátával kötelező kipróbálni!
A hummusz a közel-keleti konyha egyik kedvence, mely csicseriborsóból készül. A kence ízesítése sokféle módon történhet, az olívaolaj, tahini, citromlé, fokhagyma és római kömény a legtöbb változatban kötelező. Ez szokott még kiegészülni korianderrel, valamilyen paprikával vagy más ízesítővel. A receptben az ízek terén nem történik nagy változás, a krémességen van a hangsúly, ami a görög joghurtnak köszönhető.
A hummusz egyszerű, mégis nagyszerű. Hagyományosan pitával szokás tunkolni, de falafel mellé is remekül illik. Sokan kenyérre kenik, vagy zöldségek mellé kínálják mártogatósnak, és még főtt tésztával is érdemes egybeforgatni, ha gyors, meleg vacsorára vágysz. Persze csak akkor, ha konzerves csicseriborsóból készül az ellenállhatatlan finomság.
A csicseriborsót szűrjük le, majd rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a sót, borsot, római köményt, fokhagymát, joghurtot, tahinit és a citromlét, majd az egészet turmixoljuk simára.
Kenyérrel vagy pitával, friss zöldségekkel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu