
Krémes kaporpesztó nem csak tésztára: minden fogást megkoronáz

A nehezebben beszerezhető hozzávalókat szezonális, könnyen hozzáférhető alapanyagokra cseréltük, és isteni lett a végeredmény.
Pesztó nem csak bazsalikomból készülhet, szinte bármelyik aromás zöldfűszer alkalmas rá, hogy a krémes szósz alapja legyen. A kapor tökéletes választás, de petrezselyemmel kiegészítve lesz igazán fantasztikus.
A nehezen és drágán beszerezhető fenyőmaghoz sem kell ragaszkodni, ebben a receptben dió és tökmag váltja le, de akár kesut, mandulát és napraforgómagot is használhatsz.
Ha pedig vegánként készítenéd el ezt a pesztót, a parmezánt cseréld le sörélesztőpehelyre, azzal is tökéletesen működik a recept.
-
2023-08-25 10:32:01
-
2023-08-18 08:32:01
-
2023-08-14 09:32:01
Kaporpesztó

Hozzávalók 6 személyre
- 1 nagy csokor petrezselyem (50 g)
- 1 kis csokor kapor (25 g)
- 60 g dió
- 60 g tökmag
- 2 ek parmezán
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 2 ek extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A zöldfűszereket vágjuk durvára, a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.
Az olajon kívül tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, dolgozzuk össze, míg pürés állaga nem lesz.
Miközben megy a gép, kezdjük el hozzácsorgatni az olajat. Ha túl sűrűnek látjuk a szószt, emeljük meg az olaj mennyiségét.
Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!