Krémes kaporpesztó nem csak tésztára: minden fogást megkoronáz

kaporpeszto
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nehezebben beszerezhető hozzávalókat szezonális, könnyen hozzáférhető alapanyagokra cseréltük, és isteni lett a végeredmény.

Pesztó nem csak bazsalikomból készülhet, szinte bármelyik aromás zöldfűszer alkalmas rá, hogy a krémes szósz alapja legyen. A kapor tökéletes választás, de petrezselyemmel kiegészítve lesz igazán fantasztikus. 

A nehezen és drágán beszerezhető fenyőmaghoz sem kell ragaszkodni, ebben a receptben dió és tökmag váltja le, de akár kesut, mandulát és napraforgómagot is használhatsz. 

Ha pedig vegánként készítenéd el ezt a pesztót, a parmezánt cseréld le sörélesztőpehelyre, azzal is tökéletesen működik a recept. 

Kaporpesztó

kaporpeszto2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 nagy csokor petrezselyem (50 g)
  • 1 kis csokor kapor (25 g)
  • 60 g dió
  • 60 g tökmag
  • 2 ek parmezán
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldfűszereket vágjuk durvára, a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.

Az olajon kívül tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, dolgozzuk össze, míg pürés állaga nem lesz.

Miközben megy a gép, kezdjük el hozzácsorgatni az olajat. Ha túl sűrűnek látjuk a szószt, emeljük meg az olaj mennyiségét. 

Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük