Tartalmas, tepsiben sült kelbimbó és krumpli: pirult szalonna ízesíti
A kelbimbó burgonyával és szalonnával pirul, pompás egytálétel, de gazdag köretként is kínálható.
A minikáposzta, vagyis a kelbimbó rendkívül egészséges zöldség, C- és B-vitaminban is bővelkedik, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, és változatosan felhasználható.
Igaz, sokan nem rajonganak érte: ennek egyik oka az lehet, ha túlfőzve kerül a tányérra. A kelbimbó főzésénél nagyon figyelmesnek kell lenni, forrástól számítva 7-8 perc elég neki. Ha túl sok időt tölt a vízben, kellemetlen aromája lesz, úgy pedig nem élvezhető.
A kelbimbó egyik legjobb elkészítési módja, ha sütőbe tolva pirul. Érdemes nyársra húzni baconnel együtt, így nagyon gusztusos és finom. Jólesik magában és köretként is.
A kelbimbót tisztítsuk és mossuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután kezdjük el nyársra húzni a szeletelt baconnel együtt, úgy, hogy felváltva kerüljenek a pálcikára.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kelbimbónyársakat, ezután leheletnyi olajjal kenjük le. Fedjük le fóliával, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre. Ezután vegyük le a tepsiről a fóliát, és süssük még 5-10 percig a nyársakat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu