Egyszerű tészta kesudiós szósszal: tápláló ebéd percek alatt

Kesudios-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már semmi másra nincs időd és energiád, ez a tészta akkor is belefér: könnyű, tápláló és még a húsmentes napokra is tökéletes.

A rohanós napokon nem mindig egyszerű gyors, teljes értékű és tápláló fogásokat készíteni, ezzel a tésztával viszont mindhárom feltételt kipipálhatod. A szószba olyan alapanyagok kerülnek, mint a kesudió, a sörélesztőpehely vagy a fokhagyma, amelyek vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal feltöltenek energiával.

Ha pedig a hagyományos tésztát is szívesebben cserélnéd egészségesebb alternatívára, akkor próbáld ki a durum- vagy a teljes kiőrlésű lisztből készült változatokat, esetleg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gluténmentes gabonafélékből (köles, hajdina, rizs) vagy a hüvelyesekből (borsó, csicseriborsó) készülteket.

Kesudiós tészta

Kesudios-teszta-1

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g tetszőleges száraztészta
  • 150 g kesudió
  • 150 ml zab- vagy más növényi ital
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 2 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kesut áztassuk 1 órára forró vízbe.

A tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint, majd szűrjük le.

A megpuhult kesudiót szűrjük le, tegyük aprítógépbe, és az összes többi hozzávalóval együtt pürésítsük homogén állagúra.

Keverjük a tésztához, tetszés szerint friss zöldfűszerrel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük