Egyszerű tészta kesudiós szósszal: tápláló ebéd percek alatt

Kesudios-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már semmi másra nincs időd és energiád, ez a tészta akkor is belefér: könnyű, tápláló és még a húsmentes napokra is tökéletes.

A rohanós napokon nem mindig egyszerű gyors, teljes értékű és tápláló fogásokat készíteni, ezzel a tésztával viszont mindhárom feltételt kipipálhatod. A szószba olyan alapanyagok kerülnek, mint a kesudió, a sörélesztőpehely vagy a fokhagyma, amelyek vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal feltöltenek energiával.

Ha pedig a hagyományos tésztát is szívesebben cserélnéd egészségesebb alternatívára, akkor próbáld ki a durum- vagy a teljes kiőrlésű lisztből készült változatokat, esetleg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gluténmentes gabonafélékből (köles, hajdina, rizs) vagy a hüvelyesekből (borsó, csicseriborsó) készülteket.

Kesudiós tészta

Kesudios-teszta-1

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g tetszőleges száraztészta
  • 150 g kesudió
  • 150 ml zab- vagy más növényi ital
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 2 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kesut áztassuk 1 órára forró vízbe.

A tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint, majd szűrjük le.

A megpuhult kesudiót szűrjük le, tegyük aprítógépbe, és az összes többi hozzávalóval együtt pürésítsük homogén állagúra.

Keverjük a tésztához, tetszés szerint friss zöldfűszerrel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük