Fűszeres, frissítő salsa kivivel: tortillachips mellé tökéletes

Kivi-avokado-salsa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kivinek meglepően jól állnak a pikáns, mexikói ízek, ezért ne spórolj a fűszereken: az édes gyümölcs és a fanyar kiegészítők remekül harmonizálnak egymással.

Időnként jólesik elrugaszkodni a megszokott ízektől – ha te is így vagy ezzel, akkor a szokásos paradicsomos vagy avokádós alap helyett használj kivit. A C-vitaminban gazdag gyümölcs egyszerre lesz édes és fanyar, a kiegészítő fűszerek pedig egy friss, izgalmas és vibráló salátát eredményeznek.

Ezzel az élénkzöld salsával biztosan sikert aratsz, hiszen előételnek, köretnek, de partikajának is szuperül beillik. Kínáld roppanós, szintén házilag készített tortillachipsszel.

Kivisalsa

Kivi-avokado-salsa

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 db érett kivi megpucolva és feldarabolva
  • 2 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 1 db avokádó megpucolva és feldarabolva
  • 0.5 db lila hagyma
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 1 db lime leve és reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db jalapeño paprika vékonyan felkarikázva (opcionális)
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a kivit, a zöldhagymát, az avokádót, a hagymát, a koriandert, a lime levét és héját, a fokhagymát, a jalapeño paprikát (ha használunk) és a sót.

Ha túl erősnek vagy kesernyésnek érezzük a lila hagyma ízét, akkor 4-5 percre áztassuk hideg vízbe, vagy helyettesítsük zöldhagymával.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük