Puha krumplinudli aranybarnára pirítva: szószos ételek mellé isteni

4
Nyomtatás
Krumplinudli-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a puha, klasszikus krumplinudli az egyik legjobb választás, ha tartalmas köretet keresel szószos ételek mellé: jól lepirítva az igazi!

A klasszikus krumplinudli elkészítése nem nagy ördöngösség. Egyszerű hozzávalókból áll, és a nudlik megformázása sem egy bonyolult folyamat, azonban szükséged lesz hozzá némi türelemre, mert eléggé időigényes.

A végeredmény azonban maximálisan megéri a belefektetett energiát, mert nagyon puha és ízes köretet kapsz, amely tökéletesen illik szószos fogásokhoz. Ahhoz, hogy igazán kihozd belőle az ízeket, főzés után forró serpenyőben pirítsd le a nudlikat.

Klasszikus krumplinudli

Krumplinudli

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 250 g finomliszt (és kevés a formázáshoz)
  • 1.5 tk.
  • 1 csipet bors (opcionális)
  • 1 csipet szerecsendió (opcionális)
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mossuk meg, tegyük egy nagyobb lábasba, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, hagyjuk langyosra hűlni, majd hámozzuk meg.

A krumplikat reszeljük le vagy krumplinyomón passzírozzuk át, adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olajat, és dolgozzuk össze. Egy rugalmas, kissé ragacsos, de formázható tésztát kell kapnunk.

Késsel vágjuk 4-5 darabra, a darabokat lisztezett felületen sodorjuk ujjnyi vastag csíkokra, és vágjuk őket 3-4 cm-es darabokra. Ezeket tenyérrel sodorjuk nudli alakúra, majd ha az egész tésztát feldaraboltuk, akkor dobáljuk a nudlikat forrásban lévő, enyhén sós vízbe.

2-3 perc alatt főzzük meg őket: akkor jók, ha legalább fél percig főttek a víz felszínén.

Szűrjük le, és mielőtt bármilyen szószba beleforgatnánk, forró olajon vagy vajon pirítsuk le őket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon