Lengyel krumpligombóc pár hozzávalóból: szószos feltétek mellé kötelező

Lengyel-krumpligomboc-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az álompuha krumpligombóc egyszerű hozzávalókból készül, és sokoldalúan felhasználható: szószos ételeket és ünnepi fogásokat is feldobhatsz vele.

Ez a puha, sokoldalúan felhasználható krumpligombóc hagyományos lengyel recept alapján készül, és egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz. Nem sokban különbözik a magyaros, krumplialapú tésztától, amelyből például a szilvás gombóc vagy a nudli is készül, így nem lesz ismeretlen az elkészítése.

A kifőtt gombocót bármilyen szószos, hússal vagy zöldséggel készült feltéttel kombinálhatod: remek párosítás ezzel a krémes gomba Stroganoffal, csirkepaprikással vagy bármilyen raguval, és még levesbetétként is megállja a helyét

Lengyel krumpligombóc

Lengyel-krumpligomboc

Hozzávalók 9 darabhoz

  • 500 g krumpli
  • 125 g liszt
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk őrölt szerecsendió
  • 2 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg héjában, enyhén sós vízben. Hagyjuk langyosra hűlni, hámozzuk meg, és krumplinyomón passzírozzuk át.

Egy nagy edényben forraljunk enyhén sós vizet.

Gyúrjuk a krumplihoz a többi hozzávalót, majd osszuk 8-9 egyenlő részre, és formázzunk gombócokat belőle. Fontos, hogy ne gyúrjuk sokáig a tésztát, különben ragacsos és gumis állagú lesz.

Óvatosan tegyük a gombócokat a forrásban levő vízbe, a hőfokot vegyük alacsonyra (a víz semmiképp ne lobogjon, mert a tészta széteshet), és 15-20 perc alatt főzzük őket puhára. Ha feljöttek a víz felszínére, hagyjuk még 1-2 percig főni.

Szedjük ki a vízből, és azonnal fogyasszuk.

Tipp: ahhoz, hogy ez a fogás még izgalmasabb legyen, kevés olajon pirítsuk aranyszínűre a gombócokat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük