Egzotikus zabkása a nyári reggelekre: mangó és kókusz ízesíti

Mangos-kokuszos-zabkasa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Dobd fel a reggeleidet ezzel a krémes mangós zabkásával: kókusztejjel lesz igazán egzotikus!

A zabkása az egyik kedvenc hétvégi reggelim, hiszen jólesik ráérősen megfőzni és megenni, és rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha a szokásos ízek mellet valami igazán különlegessel lepnéd meg magad, akkor készítsd el ezt az egzotikus változatot: már az első falat is a távoli trópusokra repít majd.

Fontos, hogy a tökéletes élményhez friss, érett mangót használj: a konzerves vagy a még kemény húsú darabok nem lesznek eléggé intenzív ízűek. Ugyanígy kókuszból sem mindegy, hogy mit választasz: ha teheted, dolgozz kókuszchipsszel a reszelék helyett.

Mangós zabkása

Mangos-kokuszos-zabkasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre nagy szemű zabpehely
  • 2 ek chiamag
  • 1 csipet
  • 0.25 tk őrölt fahéj
  • 2 bögre konzerves kókusztej vagy kókuszital
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek mandulavaj (opcionális, de ajánlott)
  • 3 ek juharszirup
  • 1 db érett mangó megpucolva, felkockázva
  • 2 ek kókuszchips
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük a zabpelyhet egy kisebb edénybe, és keverjük hozzá a chiamagot, a fahéjat és a sót.

Öntsük fel a kókusztejjel, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd közepes hőfokon főzzük 4-5 percig, hogy a zab megpuhuljon és besűrűsödjön.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a juharszirupot, és porciózzuk két tálba. Kanalazzuk a tetejére a mangót, és szórjuk rá a kókuszchipset.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük