Egzotikus zabkása a nyári reggelekre: mangó és kókusz ízesíti

Mangos-kokuszos-zabkasa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Dobd fel a reggeleidet ezzel a krémes mangós zabkásával: kókusztejjel lesz igazán egzotikus!

A zabkása az egyik kedvenc hétvégi reggelim, hiszen jólesik ráérősen megfőzni és megenni, és rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha a szokásos ízek mellet valami igazán különlegessel lepnéd meg magad, akkor készítsd el ezt az egzotikus változatot: már az első falat is a távoli trópusokra repít majd.

Fontos, hogy a tökéletes élményhez friss, érett mangót használj: a konzerves vagy a még kemény húsú darabok nem lesznek eléggé intenzív ízűek. Ugyanígy kókuszból sem mindegy, hogy mit választasz: ha teheted, dolgozz kókuszchipsszel a reszelék helyett.

Mangós zabkása

Mangos-kokuszos-zabkasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre nagy szemű zabpehely
  • 2 ek chiamag
  • 1 csipet
  • 0.25 tk őrölt fahéj
  • 2 bögre konzerves kókusztej vagy kókuszital
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek mandulavaj (opcionális, de ajánlott)
  • 3 ek juharszirup
  • 1 db érett mangó megpucolva, felkockázva
  • 2 ek kókuszchips
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük a zabpelyhet egy kisebb edénybe, és keverjük hozzá a chiamagot, a fahéjat és a sót.

Öntsük fel a kókusztejjel, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd közepes hőfokon főzzük 4-5 percig, hogy a zab megpuhuljon és besűrűsödjön.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a juharszirupot, és porciózzuk két tálba. Kanalazzuk a tetejére a mangót, és szórjuk rá a kókuszchipset.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük