Egzotikus zabkása a nyári reggelekre: mangó és kókusz ízesíti
Dobd fel a reggeleidet ezzel a krémes mangós zabkásával: kókusztejjel lesz igazán egzotikus!
A zabkása az egyik kedvenc hétvégi reggelim, hiszen jólesik ráérősen megfőzni és megenni, és rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha a szokásos ízek mellet valami igazán különlegessel lepnéd meg magad, akkor készítsd el ezt az egzotikus változatot: már az első falat is a távoli trópusokra repít majd.
Fontos, hogy a tökéletes élményhez friss, érett mangót használj: a konzerves vagy a még kemény húsú darabok nem lesznek eléggé intenzív ízűek. Ugyanígy kókuszból sem mindegy, hogy mit választasz: ha teheted, dolgozz kókuszchipsszel a reszelék helyett.
Mangós zabkása
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre nagy szemű zabpehely
- 2 ek chiamag
- 1 csipet só
- 0.25 tk őrölt fahéj
- 2 bögre konzerves kókusztej vagy kókuszital
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 ek mandulavaj (opcionális, de ajánlott)
- 3 ek juharszirup
- 1 db érett mangó megpucolva, felkockázva
- 2 ek kókuszchips
Elkészítés:
Mérjük a zabpelyhet egy kisebb edénybe, és keverjük hozzá a chiamagot, a fahéjat és a sót.
Öntsük fel a kókusztejjel, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd közepes hőfokon főzzük 4-5 percig, hogy a zab megpuhuljon és besűrűsödjön.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a juharszirupot, és porciózzuk két tálba. Kanalazzuk a tetejére a mangót, és szórjuk rá a kókuszchipset.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!