Üde, hűsítő mentás borsókrémleves: melegen és jól behűtve is mennyei

Mentas-borsokremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a borsókrémleves más, mint amit eddig kóstoltál: az ínyenc fogást menta ízesíti, melegen és behűtve is kanalazhatod!

Ennek – a már színében is üdítő krémlevesnek – a zsenge nyári borsó és friss menta a két legfontosabb alapanyaga: selymes, könnyed fogás, amely hidegen és melegen is nagyon finom. Az elkészítése egyszerű, kezdőként is bátran nekiállhatsz, hiszen turmixgéppel vagy botmixerrel könnyen elérheted a lágy textúrát.

A leves nemcsak ízeiben különleges, de egészséges is: a zöldborsó sok rostot és fehérjét biztosít, a növényi joghurt által pedig sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mintha hagyományos főzőtejszínt, joghurtot vagy tejfölt használnál.

Mentás borsókrémleves

Mentas-borsokremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes krumpli megpucolva, felkockázva
  • 1 tk
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 300 g fejtett zöldborsó
  • 1 csokor menta apróra vágva (csak a levelek)
  • 1 ek citromlé
  • 150 ml kókuszjoghurt
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát dinszteljük 3-4 percig az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig. Mehet bele a krumpli, a só és a zöldségalaplé (vagy víz), és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 10 percig, vagy amíg a krumpli már majdnem puha.

Adjuk hozzá a borsót, a mentát, a citromlevet és a kókuszjoghurtot, forraljuk fel, és 1-2 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, öntsük át turmixgépbe vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk krémesre. Igény szerint kevés cukorral édesítsük.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon