Mogyoróvajas zabkása banánnal: tápláló, krémes és nagyon finom

3
Nyomtatás
Mogyorovajas-zabkasa-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mogyoróvajas zabkása nemcsak nagyon finom, tápláló és gluténmentes, de még pénztárcabarát is: percek alatt elkészül, és sokáig ellát energiával.

Ez a mogyoróvajas zabkása egy bármelyik évszakban elkészíthető, egyszerű, gyors és finom reggeli, amely még a rohanós hétköznapokba is simán belefér. Pozitívuma, hogy több napig eláll, így egyszerre nagyobb adagot is összedobhatsz belőle.

A zabpehely és a mogyoróvaj mellett a harmadik fontos hozzávaló a banán, amely ebben az esetben az íz mellett édesítőként is működik, így a kásába nem kerül hozzáadott cukor. Ehhez azonban érett banánokat válassz, és felhasználás előtt egy villával alaposan pürésítsd le.

Mogyoróvajas zabkása

Mogyorovajas-zabkasa

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 g nagy szemű zabpehely
  • 0.25 tk.
  • 0.5 tk. fahéj
  • 400 ml kókuszital vagy más növényi ital
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 közepes érett banán
  • 2 ek. krémes, cukormentes mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük a zabpelyhet egy közepes lábasba, adjuk hozzá a sót és a fahéjat, majd öntsük hozzá a kókuszitalt és a vaníliakivonatot. Forraljuk fel, majd közepes hőfokon főzzük 5 percig, vagy amíg egy hígabb kását nem kapunk.

Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a villával lepürésített banánt és a mogyoróvajat. Kanalazzuk tálkákba, és tetszés szerint gyümölcsökkel, magvakkal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon