
Pikáns salsa őszibarackkal: frissítő harapnivaló chips mellé

Ha eddig azt gondoltad, hogy a klasszikus, paradicsomból készült salsa verhetetlen, akkor próbáld ki ezt az őszibarackos változatot!
A klasszikus salsát talán már senkinek sem kell bemutatni, hiszen a mexikói konyha egyik legegyszerűbb, mégis legnépszerűbb fogása mára már az egész világot meghódította. Kétségtelenül az egyik legsokoldalúbb salátaféle, amely chips mellett mártogatósként, köretként és töltelékként is megállja a helyét, és ha időnként feldobnád az alapreceptet, akkor is millió lehetőség közül választhatsz.
A salsának a zöldségek mellett sok gyümölcs is jól áll, az eper után az én személyes kedvencem pedig nem más, mint a lédús őszibarack. Ebben a receptben a gyümölcs tulajdonképpen a paradicsomot helyettesíti, és ugyanolyan frissítő, pikáns és izgalmas, mint az eredeti. Próbáld ki, amíg tart a szezon!
-
2023-09-23 10:16:01
-
2023-09-21 10:32:02
-
2023-08-28 09:32:02
Őszibarackos salsa

Hozzávalók 4 személyre
- 3 db érett, de nem lágy őszibarack apróra vágva
- 0.5 db kaliforniai paprika apróra vágva
- 1 kisebb lila hagyma apróra vágva
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- 1 db lime leve és reszelt héja
- 0.5 db jalapeño paprika
- 0.25 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítsük tetszés szerint.
Tegyük hűtőbe fél órára, és hidegen fogyasszuk.
A maradékot hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!