Pikáns salsa őszibarackkal: frissítő harapnivaló chips mellé

Oszibarack-salsa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha eddig azt gondoltad, hogy a klasszikus, paradicsomból készült salsa verhetetlen, akkor próbáld ki ezt az őszibarackos változatot!

A klasszikus salsát talán már senkinek sem kell bemutatni, hiszen a mexikói konyha egyik legegyszerűbb, mégis legnépszerűbb fogása mára már az egész világot meghódította. Kétségtelenül az egyik legsokoldalúbb salátaféle, amely chips mellett mártogatósként, köretként és töltelékként is megállja a helyét, és ha időnként feldobnád az alapreceptet, akkor is millió lehetőség közül választhatsz.

A salsának a zöldségek mellett sok gyümölcs is jól áll, az eper után az én személyes kedvencem pedig nem más, mint a lédús őszibarack. Ebben a receptben a gyümölcs tulajdonképpen a paradicsomot helyettesíti, és ugyanolyan frissítő, pikáns és izgalmas, mint az eredeti. Próbáld ki, amíg tart a szezon!

Őszibarackos salsa

Oszibarack-salsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db érett, de nem lágy őszibarack apróra vágva
  • 0.5 db kaliforniai paprika apróra vágva
  • 1 kisebb lila hagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 1 db lime leve és reszelt héja
  • 0.5 db jalapeño paprika
  • 0.25 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítsük tetszés szerint.

Tegyük hűtőbe fél órára, és hidegen fogyasszuk.

A maradékot hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük