Fűszeres, frissítő salsa kivivel: tortillachips mellé tökéletes
A kivinek meglepően jól állnak a pikáns, mexikói ízek, ezért ne spórolj a fűszereken: az édes gyümölcs és a fanyar kiegészítők remekül harmonizálnak egymással.
A klasszikus salsát talán már senkinek sem kell bemutatni, hiszen a mexikói konyha egyik legegyszerűbb, mégis legnépszerűbb fogása mára már az egész világot meghódította. Kétségtelenül az egyik legsokoldalúbb salátaféle, amely chips mellett mártogatósként, köretként és töltelékként is megállja a helyét, és ha időnként feldobnád az alapreceptet, akkor is millió lehetőség közül választhatsz.
A salsának a zöldségek mellett sok gyümölcs is jól áll, az eper után az én személyes kedvencem pedig nem más, mint a lédús őszibarack. Ebben a receptben a gyümölcs tulajdonképpen a paradicsomot helyettesíti, és ugyanolyan frissítő, pikáns és izgalmas, mint az eredeti. Próbáld ki, amíg tart a szezon!
Egy közepes tálban keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítsük tetszés szerint.
Tegyük hűtőbe fél órára, és hidegen fogyasszuk.
A maradékot hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu