Szaftos és ízletes paprikás csirkecomb: a köret a hússal együtt készül

Paprikás csirkecomb a sütőből cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paprikától pikáns zamatú, omlós csirkecomb a körettel együtt kerül az asztalra. Ebből a fogásból szinte biztos a repeta, igazán fenséges.

A csirkecomb remek alapanyag, finom rántva, levesbe főzve, és pörkölt is készülhet belőle, a legtöbben mégis sütőben sütik pirosra. Az így készült combokat a körettel együtt is lehet szervírozni, amely a legtöbb esetben burgonya, pedig mással is érdemes párosítani, például rizzsel.

A rizzsel együtt készült combokat sütőbe is betehető edényben kell elkészíteni. Először a húst kell a fűszerekkel egybeforgatni, majd jöhet a pirítás, végül a sütőben érnek össze az ízek. A hús zamatában a paprika az úr, füstölt és csípős fajta adja meg a karakerét, ha azonban ennél is tüzesebbre vágysz, akkor ne sajnáld belőle a chilit!

Mi kerüljön még a fogásba?

A lehetőségek tárháza végtelen, bármi, amit jónak vélsz. Amikor a hagymát pirítod, keverhetsz mellé zellert és sárgarépát, de ha a paprika ízét erősítenéd, akkor dobj hozzá kápiát, kaliforniait vagy csípősebb fajtát, ahogy az ízlésed kívánja.

Paprikás csirkecomb a sütőből

Paprikás csirkecomb a sütőből ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • kevés olaj
  • 1 fej vörös- vagy lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított combokat tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, füstölt paprikát és a csípős paprikakrémet. Ezután az ízesítőket alaposan masszírozzuk a húsba.

Egy magas falú, sütőbe is betehető serpenyőben vagy fazékban kevés olajat forrósítsunk fel, majd a combokat oldalanként addig süssük, míg megpirulnak kívülről. Ezután vegyük ki a combokat, tegyük félre.

A hagymát vágjuk finomra, és a zúzott fokhagymával együtt dobjuk az olajra, amelyben a combok sültek. Ha szükséges, akkor adjunk még hozzá kevés olajat. Pirítsuk 1-2 percig, majd a megmosott, lecsepegtetett rizst is keverjük hozzá. Pirítsuk 1-2 percig, utána öntsük rá a folyadékot, és helyezzük a combokat a fazékba a rizs tetejére.

A serpenyőre vagy fazékra helyezzük rá a tetejét (szintén sütőbe is betehető), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig.

A kész ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük