Pesztóval kevert krumplipüré: remek köret sültek mellé

pesztos-pure
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az izgalmas színű és ízű krumplipüré remekül illik rántott és sült hús mellé, de magában is jólesik elfalatozni.

A köretek palettáján az egyik legnagyobb kedvenc a krumplipüré, mely igazán ínycsiklandó, különleges változatokban is kipróbálható: ilyen a fokhagymával készült, zöldséges vagy szalonnás. Most egy újabb receptet mutatunk, amely rendkívül egyszerű, de fantasztikus. A püré pesztóval keverve kerül a tányérra.

A pesztós krumplipüré remek köret bármilyen hús mellé, de egy kis reszelt sajttal gazdagítva magában is jólesik, könnyű vacsorának tökéletes. Ha igazán ízletesen szeretnéd kínálni, akkor házilag dobd össze a pesztót.

Pesztós krumplipüré

pesztos-pure2

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 5 evőkanál bazsalikomos pesztó
  • bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát kockázzuk egyforma méretűre, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és törjük simára.

Keverjük hozzá a pesztót, forgassuk egybe.

A kész burgonyapürét kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük