Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes

3
Nyomtatás
pisztacias-csoki
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pisztáciás krémmel töltött dubaji csoki az internet új kedvence, amit most te is elkészíthetsz otthon. Mutatjuk hozzá a tökéletes receptet!

Akik gyakran pörgetik az internetet, találkozhattak már a gazdag pisztáciás krémmel töltött dubaji csokival. Ez a finomság készen is beszerezhető, de ha nem szeretnél felfedezőútra indulni a városban az édességet vadászva, akkor otthon is megalkothatod.

A dubaji csoki pisztáciás krémmel csábít, melyben egy különleges édes tészta, a kadayif is helyet kap, mely kicsit emlékeztet a cérnametéltre, baklavában is előszeretettel használják. Ezt a legtöbb cukrászdiszkontban megtalálod.

A csoki elkészítése többféle módon történhet: kívülről fehér- és étcsokival is bevonhatod, ez rád van bízva. A krémnél is találni eltérő recepteket, van, aki tahinit is kever hozzá, de anélkül is működik a recept. A csoki remek csemege, amit szépen csomagolva gasztroajándékba is adhatsz.

Pisztáciás dubaji csoki

Pisztáciás dubai csoki ct

Hozzávalók 12 x 22 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 10 dkg kadayif tészta
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg pisztáciakrém
  • 10 dkg ét- vagy fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát vágjuk apróra.

A vajat olvasszuk fel egy magas falú edényben, majd tegyük bele a tésztát, és pirítsuk meg. Ezután tegyük félre, majd ha kihűlt, forgassuk egybe a pisztáciakrémmel.

A tejcsokit felezzük meg, majd tegyük két külön tálba, ezután vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel.

Vegyünk elő egy szilikonos formát, és simítsuk bele az olvasztott csoki felét, és tegyük hűtőbe 15-25 percre. Ezután vegyük ki, és simítsuk a tetejére a pisztáciás tölteléket, majd a maradék olvasztott csokit.

A csokit ismét rakjuk hűtőbe 15-25 percre.

A fehér csokit vagy étcsokit olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett, ezután csorgassuk a hűtőből kivett csokira.

A csokit ismét tegyük hűtőbe, és várjuk meg, míg teljesen megdermed, ezután már ehetjük is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon